Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Így vehetünk fel hitelt nyugdíjasként

2020-12-18 17:44:35

Amikor hitelfelvételről beszélünk, akkor általában az alsó korhatárról szoktunk beszélni, ami 18 vagy 21 év szokott lenni. Ezen felül sok esetben nem is foglalkozunk azzal, hogy ki hány éves, betöltötte a minimum életkort, igényelhet hitelt. Ez azonban – sajnos – nem ennyire egyszerű, mivel igenis vannak bizonyos felső életkorbeli határok, melyek megnehezítik a nyugdíjasok számára a hitelfelvételt.

Az egyre fejlődő orvostudománynak hála, egyre tovább élünk, és egyre többen terveznek 65 év felett legalább 20 évre előre. A bankoknak azonban megvan a saját szabályozásuk a jelenlegi nyugdíjkorhatárt (65 év) betöltöttek számára is. Nézzük meg, hogy ma egy nyugdíjkorhatárt betöltött – akár gödöllői – hiteligénylő hogyan juthat hitelhez!

Akkor van felső korhatár vagy nincs?
Igazából van is, meg nincs is. A bankok alapvetően 70 évben szabják meg a felső korhatárt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy akár még 70 évesen is felvehetünk hitelt. Hanem azt jelenti, hogy legkésőbb ezt az életkort betöltve le kell járjon a hitel futamideje. Azaz, ha valaki a nyugdíjkorhatárt betöltve 65 évesen szeretne felvenni hitelt, akkor maximum 5 éves futamidőre kaphat hitelt a bankoktól. Nehezítés még, hogy fedezet nélküli személyi kölcsönt nem igényelhet az, aki nem korkedvezménnyel ment nyugdíjba. Ha a 65. életévét betöltve igényli a fedezet nélküli személyi kölcsönt, akkor automatikusan el fogják utasítani.


Milyen lehetőségei vannak egy nyugdíjas hiteligénylőnek?

Gyakorlatilag a 65. életévüket betöltött nyugdíjasok számára az egyetlen megoldást a szabad felhasználású jelzáloghitelek jelentik. Ám ezeknél a hiteleknél is él a fent már taglalt lejáratkori maximum 70 éves határ.

Ugyanakkor, itt van egy kis kibúvó, méghozzá az adóstárs bevonásának lehetősége. Így úgyis tudunk nyugdíjasként hitelt igényelni, hogy már bőven 70 év felett járunk, mire lejár majd a hitelünk. Persze, ehhez az is kell, hogy a bevont adóstárs fiatalabb legyen és rendelkezzen igazolt jövedelemmel. Méghozzá azért, mert rá is vonatkozik minden szabály. Így vizsgálni fogja a bank a fizetőképességét is, ehhez kell a jövedelmének igazolása.

Ha nyugdíjasként hitelt szeretnél felvenni, nézd meg az expresszkolcson.hu hitelkínálatát, hasonlítsd össze a bankok hiteleit, és válassz neked megfelelőt. Ügyelj a hitelek költségeire, THM mutatójára és igénylési feltételeire is. Ha mindennek megfelelsz, már indíthatod is az igénylést.

Ezekre a dokumentumokra szükség lesz az igényléshez
Ha nyugdíjasként tervezzük a hitelfelvételt, akkor jövedelemként a nyugdíjunkat kell felmutatni. Akár rokkantnyugdíjasként is van lehetőségünk igényelni, csak akkor a végleges rokkantságot igazoló dokumentumra is szükségünk lesz. Magunkkal kell vinnünk a nyugdíjas igazolványunkat, a nyugdíjszelvényünket vagy bankszámlakivonatunkat és az év eleji nyugdíjértesítőt. Ha mind megvan, dönthet a bank.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online