Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy év elteltével sincs lezárt eljárás a gödöllői plakátrongálási ügyben

2020-10-15 10:56:30

Tavaly október 7-én, az önkormányzati választási kampány hajrájában – a gödöllői Fidesz-szervezet nevében rendőrségi feljelentés született a Lokálpatrióta Klub választási plakátjainak tiltott önkényuralmi jelképpel való megrongálása miatt.

A feljelentést követő napokban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának munkatársa arról tájékoztatott, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. Túlmenően, az esettel kapcsolatban a rendőrök vizsgálják, hogy további bűncselekmény megvalósult-e.

Idén januárban arról érdeklődtünk: történt-e érdemi fejlemény az ügyben elrendelt nyomozás során? Megtudtuk, hogy a szóban forgó üggyel összefüggésben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás elkövetése miatt folytat büntetőeljárást, valamint vizsgálja, hogy további bűncselekmény megvalósult-e.

Érdeklődésünket június közepén megismételtük. A választ ezúttal is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője adta meg, ezt írta:
Megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétségének megalapozott gyanúja miatt egy fiatalkorú fiúval szemben folytat büntetőeljárást.

Négy hónap elteltével, október 12-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesétől ismét megkíséreltük megtudni a legfrissebb fejleményeket az ügyben. Válaszként ezzel kellett beérnünk:
Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Ön által jelzett ügyben az eljárás jelenleg is folyamatban van, arról bővebb tájékoztatást egyelőre nem áll módunkban adni.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online