Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pécsen vág neki a bajnoki kihívássorozatnak a gödöllői röplabda-csapat

2020-10-01 16:25:09

Mivel az első, szeptember végi firdulóban szabadnapos volt, október 3-án, szombaton 17 órától az újonc Pécs ellen, a pályaválasztói jog felcserélése miatt a Baranyai megyeszékhelyen, zárt kapuk mögött kezdi meg a 2020/2021-es bajnoki idény a Gödöllői RC női röplabda-csapata az NB I. Ligában.
Szalay Attila döntően saját nevelésű fiatalokból álló együttese két idegenlégióst is a soraiban tudhat: a bolgár Irena Misonova (31 éves) szolgálataira szélsőütőként számíthat a szakvezető, a török Buse Ince (27 éves) pedig centerként segítheti a gödöllői törekvéseket.

Ami a hazai mérkézések helyszínét illeti, sajnos, nincs változás az elmúlt szezon második feléhez képest, hiszen Gödöllőn jelenleg nincs olyan mebízható, az esős időjáárás viszontagságainak elleneálló és a hitelesítési követelményeknek is megfelelő csarnok, ahol a gödöllői hatos fogadhatná riválisait. Az áthidaló megoldást az újpesti, Megyeri úti Tungsram-csarnok jelenti városunk NB I. Ligás együttese számára.


A háromkörös alapszakasz (18 meccs) március 6-ig tart, ezt követően kezdődnek – függően a csapat helyezésétől – a rájátszás küzdelmei. Az alábbiak szerint:
• Az alapszakaszban 1-3. helyen végzett csapatok mindegyike rendez egy 3 mérkőzéses tornát, amin az érintett csapatok vesznek részt. Az alapszakaszban szerzett eredményeiket a csapatok nem viszik magukkal. A tornák háromnaposak, minden nap egy mérkőzést bonyolítanak le. A három torna eredményei alapján számított sorrendben első helyezett a 2021/2022. évi Extraligában jogosult indulni
• Az alapszakaszban 4-7. helyen végzett csapatok újabb két fordulót játszanak (oda-visszavágó). Az alapszakaszban szerzett eredményeiket a csapatok nem viszik magukkal. A két forduló alapján 7. helyen végzett csapat osztályozót játszhat a női NB II. osztályának megfelelő helyezettjével. Mindez azt jelenti, hogy az NB I. Ligából közvetlen kieső nincs, ezt csak az osztályozó elvesztésével lehet elérni. Fotó: Kuti István


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online