Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Zöldülj velünk nyáron is!

2020-06-29 17:33:06

Idén harmadik alkalommal szervezi meg a gödöllői székhelyű GreenDependent Intézet 9 hetes közösségimédia-kampányát az E.ON EnergiaKözösségek közösségi oldalán, az E.ON Csoport támogatásával. A kampány célja, hogy segítse a háztartásokat a klímaválság kapcsán szükséges cselekvésben, azaz abban, hogy ki mit tehet otthonában az okos energiahasználat és karbon-lábnyomának csökkentése érdekében. A kampány során a különböző, háztartászöldítéshez és energiamegtakarításhoz kapcsolódó érdekes, tanulságos cikkek, ötletek és hírek megosztása mellett három kihívást is szervez az Intézet; az ezekben résztvevők közül néhány szerencsést pedig környezettudatos termékekre beváltható ajándékutalványokkal jutalmaz.

A június 29-én kezdődő kampány első három hetének témája a „zöld nyár”, azaz: hogy miként tudjuk klímabarát és energiatakarékos módon hűteni otthonunkat, illetve hogyan lehet „zölden” nyaralni és a szabadidőt eltölteni.
Ezt követi július 26-tól a „zöld otthon” három hete, ahol a fő háztartási energiamegtakarítási területeket tekintjük át.
Végül, augusztus 10-től a karbon-lábnyom csökkentés kerül a középpontba, a nemzetközi Ökológiai Túllövés Napjához is kapcsolódva. Zárásként a zöld iskolakezdéshez adnak a résztvevőknek segítséget.


Június 29-én az első kihívás is elkezdődik: ennek keretében egy, a tavalyihoz hasonló zöld önismeretről szóló kérdőívet tölthetnek ki a potenciális „energiabajnokok”.
A kampány kihívásaiban bárki részt vehet, aki kedvet érez energiafogyasztásának csökkentéséhez, és így aktívan szeretne tenni a klímaváltozás ellen! A megosztott ötletek alkalmazásával a kihívások teljesítésével és egy kis odafigyeléssel akár 10%-kal is csökkenthető az energiafogyasztás. Megéri csatlakozni az esemény közösségi oldalához, és figyelni a híreket


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online