Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fény, nemcsak az alagút végén!

2019-12-14 10:42:34

Nem találod a „fényt az alagút végén”, ha a megfelelő fertőtlenítésről van szó? A belső terek különös gondot igényelnek és nehéz felvenni a harcot az elszaporodó kórokozók ellen. Az ipari körülmények, esetleg a szállítószalagok légterének megőrzése még nagyobb kihívást jelenthet. Az UV-C technológiás germicid lámpákat kifejezetten erre a célra fejlesztették ki. Ismerkedj meg ezzel ez innovatív, hatékony módszerrel!

Mit kell tudnom róla?

A technológia lényege az UV-C sugárzás. A 200-300 nm-es hullámhossztartomány már igazán hatásos az olyan felületi mikroorganizmusok elpusztítására, mint a baktériumok, vírusok, a gomba és a penész. Környezetünk szennyező anyagai mind-mind szénalapú összetevőkből állnak, amelyek erős intenzitású, 240 és 290 nm közötti UV fény hatására lebomlanak. Szóval egy igazi baktérium DNS romboló szuperfegyvernek minősül. A jó tulajdonságai közé tartozik környezetbarát jellege is! Te kipróbálnád?

Fényes UV-alagút
A szállítószalagon haladó termékek kezeléséhez is alkalmazható az UV-C technológia. Ilyen esetben a 253,7 nm-es hullámhosszon sugárzó germicid lámpa ajánlott. Persze, azért a lámpatípus és a megfelelő mennyiségű sugárzási dózis kiválasztását bízd szakemberre, hiszen ezt olyan tényezők befolyásolhatják, mint a szalag méretei, haladási sebessége vagy a termék sajátosságai!

Hogyan használható? A szállítószalag egy adott szakaszát beépíthetjük egy rozsdamentes acélból készült házzal, ebben a házban pedig a lámpák kapnak helyet. Ennek köszönhetően az emberre esetleg káros UV-C sugárzás nem jut ki a környezetbe, így a dolgozókat határozottan nem veszélyezteti.
Ráadásul, speciális bevonatot is kap a lámpa, ami megakadályozza a szilánkok szétszóródását, az esetleges lámpatörés során.

Amire figyelned kell, az az, hogy a sugárzás csak a látható felületen hat, így a termék jellege alapján szükség lehet annak mozgatására, forgatására. Ez megoldható úgy, hogy egyik szalagról „átszórod” a másikra, így mindkét helyen alkalmazott a kezelés vagy rezgő-rázó szalaggal biztosítod a mozgatást.


Egy konkrét példa

A tojás csírátlanítása például egy speciális esete a szállítószalagos termékkezelésnek. Ehhez viszont olyan szállítószalagra van szükség, amelyen forogva haladnak a tojások. A tervezés során azt is figyelembe kell venni, hogy a tojás állandóan forog, így a szükséges UV-C dózis kétszeresét kell elérni ahhoz, hogy a tojások teljes felülete kezelést kapjon.

A szakértők elmondása szerint, a készülék által biztosított UV-C dózisnak 5 LOG-gal kell csökkentenie a szalmonella törzsek telepszámát. Az ilyen módon kezelt tojások akár iskolák, éttermek vagy kórházak közvetlen fogyasztására is értékesíthetők.

Felkeltette az érdeklődésedet a téma? Tudj meg többet a Hollandimpex tojásüzemi légkezelő berendezéseiről a weboldalukon!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online