Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Képviselőcserére készülnek a gödöllői lokálpatrióta klubosok

2019-11-18 16:44:33

November 21-én munkaülést tartanak a gödöllői képviselőtestület tagjai. Az egyebeket leszámítva, 24 napirendi pont megtárgyalása szerepel az előzetesen elkészített meghívóban. A napirend előtt „rovatban” pedig az olvasható, hogy képviselői eskütétel.

Bocsátkozzunk találgatásokba, és vegyük számba, ami hellyel-közzel biztosan kijelenthető:
1. Csak kompenzációs listáról bejutott képviselő mondhatott le, mert ellenkező esetben időközi választást kellene kiírni.
2. Három jelölőszervezet jutott kompenzációs listás mandátumhoz.
3. A Fidesz-KDNP-s képviselők közül Kolozs Csaba jöhetne szóba, ám az egyfajta frakcióvezetői szerepet vállaló várospolitikus nem fordít hátat a képviselői munkának.
4. A következő potenciális visszavonuló Bajkó Norbert lehetne, aki A Hely az Érték Városvédő Egyesület színeiben indult a választáson, majd – miután beállt a Gémesi György elképzeléseit segítők táborába – jelölőszervezete kizárta soraiból. Neki semmi oka arra, hogy átadja a helyét, hiszen alpolgármesterré avanzsált, amivel – mások mellett – havi, bruttó 700 ezer forintos illetményhez és 105 ezer forintos költségtérítéshez jutott.
5. Kizárásos alapon marad a Gödöllői Lokálpatrióta Klub valamelyik listás képviselője. Molnár Gergelyre nem tennénk, sokkal inkább dr. Jeney Lászlóra (képen balra).
6. Ha a listasorrend nem borul, akkor Nagy Péter (képen jobbra) ül be a gödöllői képviselőtestületbe, és tesz esküt napirend előtt. A leendő városatyáról tudni érdemes, hogy a VIII. számú választókerületben indult az október 13-i választáson és 516 szavazattal – a 607 vokssal győztes Epres György (Fidesz-KDNP) mögött – a második helyen végzett. Nagy Péter neve már a választás előtt is felmerült, hiszen egyike volt azon sikeres pályázóknak, akik március végén önkormányzati bérlakáshoz jutottak a Deák Ferenc téren.


Hogy ne csak találgassunk, arra kértük Jeney Lászlót, hogy cáfolja vagy erősítse meg értesülésünket. A testületből távozó lokálpatrióta klubos képviselő érdeklődésünkre elmondta, az elmúlt öt évben komoly munkát végzett a haraszti választókerületben és a LISZI közösségének segítségével a körzet lakótelepi részén, ám ez nem tükröződött vissza a választási eredményben.
- A kampány során nagyon sokan bátorítottak, mi több, engem tartottak esélyesnek a körzetben a győzelemre. Nem így lett, ami – bevallom őszintén – elkeserített. Már a választás estéjén megfogalmaztam: ami nem megy, nem akarom erőltetni. Sokan vigasztaltak, és kérték, aludjak rá néhányat, gondoljam át a helyzetet higgadtan. Elsősorban lelki okok vezettek a lemondásomhoz.
Annak ellenére döntöttem így, hogy mindvégig éreztem a polgármester úr és a lokálpatrióta klubos társak bizalmát. Ezt támasztja alá a listán számomra biztosított 3. hely is. A közösség érdekében végzett munkával nem kívánok szakítani, külsősként tagja leszek a városfejlesztési bizottságnak. Amennyiben úgy alakul, öt év múlva talán újra ringbe szállok az egyéni képviselői mandátumért.

Jeney László esete nem példa nélküli a gödöllői önkormányzatiság történetében. Legutóbb, 2010-ben Liptákné dr. Boros Andrea mondott le listás mandátumáról, helyére Vörös István ült be.
A helyi képviselőtestület legjelentősebb lemondási hulláma 1990-ben volt, amikor november végén és december elején összesen öten (Odorics Ferenc, Éder Tamás, Fischer Ernő, Szepessy Péter, Varga Kálmán) döntöttek úgy, hogy idő előtt megválnak mandátumuktól.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online