Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy-két meglepetés elvárható a kaland idényében a fiatal gödöllői röplabda-csapattól

2019-09-20 08:29:24

Augusztus közepe óta készül a 2019/2020-as bajnokságra a Gödöllői RC NB I-es női röplabda-csapata. A tavasz végén zárult idényben 11. helyen végzett formáció játékoskerete alaposan kicserélődött a nyár folyamán, ami azt is jelenti, hogy – folytatva az utánpótlás-nevelésben rejlő lehetőségek kiaknázását – a fiatal tehetségekre épít az egykoron szebb napokat (bajnoki- és Magyar Kupa érmek) is átélt gödöllői klub.

Gyakorlatilag egy csapatnyi alapember szakított a GRC-vel, különböző okokból. Az egyesület ikonja, Széles Petra befejezte pályafutását, miként Dégi Barbara és Ludmán Réka is felhagyott az élsporttal. Külföldre távozott a liberó, Kovács Adél, más klubhoz igazolt Király Anna, Hackl Szilvia, illetve Nagy Kitti.

Szabados István vezetőedzőnek nem maradt más választása, mint a saját nevelésű fiatalokhoz nyúlni, valamint játéklehetőséget kereső tehetségeket Gödöllőre csábítani. Az októberben rajtoló bajnokságban a Balatonfüred, a Budaörs, a Debreceni Eötvös DSE, a Diósgyőr, a Palota, a Székesfehérvári MÁV Előre és a TFSE ellen rivalizáló gödöllői együttes az alábbi játékosokkal készül a megmérettetésekre (zárójelben a játékos életkora és posztja):
Albert Anna (19, ütő), Bajnóczi Fruzsina (19, center), Barta Karolina (18, feladó), Faragó Anna (20, liberó), Ferentzi Zoé (20, ütő), Halla Gréta (18, feladóátló), Horváth Réka (21, liberó), Kovács Eszter (21, center), Körtvélyessy Réka (19, ütő), Kump Alíz (16, center), Ratkai Panna (17, ütő), Saáry Blanka (16, feladóátló), Schwegler Stefi (19, feladó), Sorompó Kinga (16, feladó), Tettamanti Virág (18, center), Tóth Bagi Réka (19, feladó), Tóth Szandra (19, ütő).


Hogy mire lesz képes az NB I-es éles bevetéseken mindössze 18,5 éves átlagéletkorú – junior- és ifi bajnoki döntős célt megfogalmazó – gödöllői formáció, egyelőre csak találgatni lehet. Annyi azonban bizonyosra vehető, hogy a lányok minden vetélytárs ellen elszántan küzdenek majd. A bennmaradás nagy valószínűséggel nem forog veszélyben, az Extraligába jutásról viszont nem szabad álmodozni. Már csak azért sem, mert amíg nem lesz saját otthonuk a helyi röplabdásoknak, addig a feltételek sem adottak ahhoz, hogy a Hummel támogatását élvező GRC-t ismét a hazai elitgárdák között említhessék a sportágban. Ha minden jól megy, tavasszal elkezdődhetnek a kiviteli terezés szakaszában lévő beruházás munkálatai.

Barta László klubelnök a jövő-orientáltság, hitelesség és kompetencia mottóval illette a következő bajnoki évet, amit egyfajta kalandnak tekintenek. Kalandnak, miután a gödöllői modell nem a légiósoknak szán szerepet, hanem azoknak adnak lehetőséget, akik tehetségesek és képesek keményen dolgozni.

Szabados Istvánt, akinek segítője Szalay Attila lesz, arra kértük néhány mondatban foglalja össze, milyen tervekkel vág neki csapatával az új bajnoki idénynek. Mi a minimális elvárás, és mi számíthat bravúrnak a fiatal együttestől?
A vezetőedző elmondta: fiatal, öt személy kivételével saját nevelésű játékosokból áll a csapat. Azért dolgoznak, hogy minél többet fejlődjenek. Szeretnének egy-két meglepetést okozni, de a legfőbb cél a legjobbat kihozni magukból, amivel elérhető a 3-5. hely. - Hogy ez mire elég, az már nem csak rajtunk múlik – fogalmazott a gödöllői tréner.

A gödöllői lányok számára október 12-én, szombaton 17 órakor Székesfehérváron induló bajnoki évad alapvetően két részből áll. A háromfordulós alapszakasz után az Extraliga 5-8.. helyezettjei, valamint az NB I. Liga első két helyezettje körmérkőzéses, oda-visszavágó alapú rendszerben dönt az Extraligába kerülésről, ami négy csapat számára jelent majd üdvösséget. Az NB I. Liga 3-8. helyezett együttesei – beszámítva az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeket – kétfordulós, oda-visszavágó rendszerben döntenek a helyezésekről. Az utolsó előtti csapat (15. hely) osztályozóra kényszerül, a 16. helyezett pedig kiesik az NB I. Ligából.

A GRC alakulata a Magyar Kupában is érdekelt, a lányok október 5-én, szombaton 17 órától lépnek pályára Érden, a Delta SE otthonában. Továbbjutás esetén a nyolcaddöntőben (legjobb 16 csapat) az MTK Budapest társulata vár Szabados István tanítványaira. Fotó: Nagy Tamás

Kapcsolódó cikk: Berze Zsófiáról neveztek el röplabda-emléktornát Gödöllőn


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online