Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Berze Zsófiáról neveztek el röplabda-emléktornát Gödöllőn

2019-09-14 10:28:35

Női röplabda tornával tiszteleg egykori játékosa, a 2016 nyarán, 24 éves korában tragikus körülmények között elhunyt Berze Zsófia (1992-2016) emlékének a Gödöllői Röplabda Club. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott versengést először szeptember 22-én, vasárnap 10 órától rendezik meg a Szent István Egyetem sportcsarnokában.

Zsófi 10 éves korában kezdett el röplabdázni Gödöllőn. Nevelőedzői Wirnhardt Oszkár és Dóczi István voltak. Tehetsége miatt viszonylag korán, 16 éves korában tagja lett az akkor extraligás gödöllői csapat felnőtt keretének, tudását Hollósy László, Tatár Mihály, Deme Gábor és Ludvig Zsolt vezetőedzők szakmai irányításával csiszolta a főként feladóként, illetve liberóposzton szerepeltetett saját nevelésű játékos, aki 2012-ben lezárta élsportolói karrierjét. A bajnokságban egy-egy ezüst- és bronzérem részese volt, a Magyar Kupában pedig két bronz- és egy ezüst medália jelentette legnagyobb sikereit.

A klub honlapja szerint az I. Berze Zsófia Női Röplabda Emléktornán – a házigazdák mellett – három, ugyancsak NB I. Ligás csapat, a DVTK, a Palota és a TFSE vesznek részt. Az elődöntőkben Gödöllő – Palota (10 óra) és DVTK – TFSE (12 óra) összecsapásokat rendeznek. A párharcok vesztesei a 15 órakor kezdődő bronzmeccsen, míg a győztesek a 17 órától esedékes döntőben találkoznak.
A finálét követő eredményhirdetésen – a család kérésére – a díjakat Zsófi nevelőedzői adják majd át.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online