Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Folymatosan számolják fel az önkormányzati érától örökölt rossz műszaki állapotokat

2019-09-04 09:58:39

Szeptember 2-án úgy kezdődött a tanév a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola Mátyás király úti logopédiai tagintézményében, hogy az ott tanulók számára átadták a Dunakeszi Tankerületi Központtól kapott 15 millió forintos támogatásból és a Decathlon Magyarország pályázatán elnyert 5,5 millió forintos összegből megvalósult modern sportudvart.

Cikkünk megjelenése után számos hozzászólás jelent meg a kötösségi oldalakon, illetőleg néhányan telefonon is kifogásolták, hogy az „iskola fenntartójának” képviselője kimaradt a tudósításból.  Szeretnénk minden aggódót megnyugtatni, hogy nem „cenzúráztunk”. Sajnálatos, de úgy tűnik, még sokan tájékozatlanok, hogy kinek a fenntartásában vannak az állami tanodák. A helyzet tisztázása és a kételyek eloszlatása érdekében Vécsey Lászlóhoz, a választókerület kormánypárti országgyűlési képviselőjéhez fordultunk, aki  annak idején szavazatával hozzájárult az önkormányzatok fenntartói kötelezettségét megszüntető változáshoz.

- A Dunakeszi Tankerület 55 általános iskola (és számos gimnázium) működtetője és fenntartója. Ezek csaknem fele a mi választókerületünk településein található. Örömmel értesültem arról, hogy a tanévnyitás alkalmából tankerületünk a legmagasabb, igazgatói szinten képviselteti magát Szabóné Forgács Gabriella személyében. Méghozzá éppen az Erkel iskola Mátyás király úti logopédiai tanintézményében, ahol a gyerekek nevelése az átlagosnál több szakértelmet, törődést, türelmet, szeretetet igényel és kap az iskola vezetésétől és a pedagógusoktól.
A gödöllői iskolák sorában – a Hajós iskola után – talán itt voltak a legrosszabb műszaki állapotok, amikor a tankerület átvette az önkormányzattól. A tanítók és a szülők példamutató együttműködése nyomán folyamatos javulás tapasztalható. A mostani fejlesztés pedig végre méltó körülményeket teremt a gyerekek számára a szabadtéri mozgáshoz, sportoláshoz, az óraközi szünetek kulturált eltöltéséhez.
Mivel minden egyes tanévnyitón képtelenség részt venni, idén úgy döntöttem, hogy a fenti okokból csatlakozom a fenntartó igazgatójához és én is ezt az iskolát választottam. A gyerekek megható kis műsorral kedveskedtek tanítóiknak, szüleiknek és nekünk, vendégeknek. Jó volt ott lenni – zárta gondolatait Vécsey László.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online