Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megújult a gödöllői iskola sportudvara

2019-09-02 16:39:57

A szeptember 2-án lezajlott tanévnyitón vehették birtokba a gyerekek a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskolához tartozó Mátyás király utcai létesítmény felújított udvarát és új sportpályáját. Az 5,5 millió forintos beruházásból megújult sportudvar már az 54. helyszín a Decathlon Magyarország „Sportból a legtöbbet!” programjában, amivel a vidéki iskoláknak nyújtanak segítséget meglévő sportlétesítményeik felújításához és újak kialakításához.

A tanévnyitó ünnepségen Vécsey László, a körzet kormánypárti országgyűlési képviselője (felső képen balról a második), Szabóné Forgács Gabriella, a Dunakeszi Tankerületi Központ megbízott igazgatója (balra) és Murvai Ervin, a Decathlon csömöri áruházának igazgatója (jobbra) adták át a gyerekeknek azt az új sportudvart, amely a Decathlon Magyarország „Sportból a legtöbbet” programjának támogatásával készült el. Az eddigi földes iskolaudvaron egy korszerű biztonsági burkolattal ellátott sportpályát alakítottak ki a diákok számára, akik mostantól az eddigieknél sokkal szebb és kényelmesebb környezetben sportolhatnak.


Géczi Ildikó, a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola igazgatója (jobbról a második) az esemény kapcsán elmondta:
- Tanulóink fejlesztésének egyik nagyon fontos területe a nagymozgások fejlesztése: egyensúly, rugalmasság, mozgáskoordináció, a célszerű mozgások megtervezése, kivitelezése. A Decathlon Magyarország „Sportból a legtöbbet!” programja keretében elnyert támogatás segített egy biztonságos, testedzésre alkalmas sportudvar létrehozásában, és abban, hogy pedagógusaink a tanulók célzott fejlesztését elősegítve, megfelelő körülmények között végezzék munkájukat.


A beruházást a Dunakeszi Tankerületi Központtól kapott 15 millió forintos támogatásból és a Decathlon Magyarország „Sportból a legtöbbet!” pályázatán elnyert 5,5 millió forintos összegből finanszírozták, aminek keretében a vállalat vidéki iskoláknak nyújt segítséget a meglévő sportlétesítményeik felújításához, illetve újak kialakításához. A pályázat eddigi 5 éve során 54 sportpályát és tornatermet újítottak fel összesen 258 millió forintnyi támogatásból, így országszerte 18.600 diák sportolását tudták segíteni.
A Decathlon a továbbiakban is várja az iskolák pályázatát a „Sportól a legtöbbet!” programra, amiről bővebb információkat a cég honlapján találhatnak az érdeklődők.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online