Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőre került a Magyarország Legszebb Birtoka kertészet kategóriájának első díja

2018-09-25 17:02:49

Hét kategóriában hirdették meg a Magyarország Legszebb Birtoka 2018 elnevezésű versenyt, aminek lebonyolítása három szakaszból állt. A jelölés május végéig tartott, amit – a közönségdíjas kiválasztása érdekében – július végéig online szavazás követett a közösségi oldalon. Eközben az egyes kategóriák győzteseit több mint 20 fős grémium tagjai (szakmai zsűri, az alapítók képviselője, valamint a kategória támogatójának képviselője) választották ki előszűréssel, és a döntősök meglátogatásával.

Az első helyezettek a szeptember 15-én megrendezett, díszvacsorával egybekötött gálaesten vehették át a díjakat. A győztesek között ott volt a gödöllői székhelyű Specialmix Kft. is, amelynek ügyvezető igazgatója, Kisgergelyné Király Andrea (képen) a kertészet kategóriában örülhetett a legjobbnak járó elismerésnek.


Az alábbi kisfilmben látható Specialmix Kertészeti Kft-ről dióhéjban tudni érdemes, hogy Gödöllőn, az M31-es autóút mellett, 10 hektáros területen gazdálkodik. 1992 óta foglalkoznak faiskolával, ezt a telephelyüket 1999-ben, zöldmezős beruházás keretében kezdték építeni, 2004-re minden fontos infrastruktúra elkészült. Fő profiljuk a díszfaiskolai termesztés, a kertészeti földkeverék gyártás, illetve a fenyőkéreg feldolgozás. Területükön 2,5 hektáros a konténertelep és 5 hektáros a szabadföldi terület, ahol földlabdás örökzöldeket termesztenek. Fűthető növényházban folyik az örökzöldek és cserjék szaporítása, a kéregfeldolgozást, földkeverék-gyártást és csomagolást pedig a 840 négyzetméteres üzemcsarnokban végzik korszerű gépekkel, berendezésekkel. A faiskola közel 300 féle örökzöldet és 350 féle díszcserjét kínál. Választékukban különleges fenyőoltványok is megtalálhatók, valamint az idénynek megfelelő sziklakerti évelők, illetve az egyre szélesebb választékban tartott lombos díszfák is. A faiskolát saját fúrt kútjuk látja el öntözővízzel, amit előzőleg egy tározó tóban melegítenek fel, és onnan történik a locsolás. 2015-ben az üzemcsarnok teljes tetejére napelemeket telepítettek, ami az éves villamosenergia-szükségletüket fedezi. Idén akkreditált gyakorlati hellyé váltak a középiskolás duális képzésben. Körülbelül 20 éve fogadnak kertészeti képzésben résztvevő egyetemistákat gyakorlati órákra, valamint hallgatókat több hónapos szakmai gyakorlatra. Partnereiknek, vásárlóiknak 10 éve szerveznek szakmai továbbképzést a téli hónapokban.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online