Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egyetlen céljuk lehet a gödöllői röplabdás lányoknak: az Extraliga

2018-08-08 10:15:34

Miután az elmúlt bajnoki idényben – a sportági szövetség által megálmodott átalakításnak (is) köszönhetően – kiesett a legmagasabb honi osztályból (Extraliga) a Penta-Gödöllői RC női röplabda-csapata, október elejétől az NB I. Ligában vághat neki a pontvadászatnak Grózer György együttese.

Lesz feladata jócskán a több poszton is személycserén átesett társulatnak, hiszen 1999 óta nem fordult elő, hogy a gödöllői röplabdás lányok kiszoruljanak a legjobb nyolcból. Ez idén tavasszal megtörtént, a 9. helyen végeztek. Az október 7-én rajtoló 2018/2019-es bajnoki idényben azonban jó esély mutatkozik arra, hogy visszajussanak az elitbe, mert az évad végén az Extraliga létszáma a mosatni hatról nyolc csapatra emelkedik.

A cél eléréshez nem kell egyebet tenni, mint az első négy hely valamelyikén végezni a nyolccsapatos (MTK Budapest, Kaposvár, Gödöllő, Budaörs, TFSE, Palota, Balatonfüred, Diósgyőri VTK) NB I. Ligában, ahol a március elejéig tartó alapszakasz három körből, vagyis, 21 mérkőzésből áll majd. Ezt követően az Extraliga 5. és 6. helyezettje, valamint az NB I. Liga 1-4. helyezettjei két fordulót (oda-vissza 10 mérkőzés) játszanak egymással (az alapszakaszban elért eredményeket nem viszik magukkal), és az első négy helyen végző formáció feljut az Extraligába.


Ami – a felkészülésnek augusztus 6-án nekivágott – a gödöllői játékosállományt illeti, abban a tekintetben nincs változás, hogy egyelőre kizárólag magyar, jelentős részben fiatal – köztük több saját nevelésű – hölgyek csatasorba állításával teljesítheti a kihívásokat Grózer György vezetőedző (képen balra) és segítője, Szalay Attila. Új szerzeményként a Penta-hatos tagjaként folytatja pályafutását az Újpestet elhagyó, rutinos, több mint hatvanszoros válogatott feladóátló, időközben csapatkapitánnyá választott Dégi Barbara, illetve a Békéscsabáról érkező fiatal szélsőütő, Ludmán Réka. Az elmúlt évi csapat meghatározó gödöllői játékosai közül marad Széles Petra (képen jobbra), aki tizennegyedik szezonjában ölti magára a GRC mezét. Centertársa Hackl Szilvia lesz, az első számú irányító szerepkört pedig Nagy Kitti tölti be. Ütőként hosszabbított Körtvélyessy Réka, illetve a liberó feladatkörben jeleskedő Kovács Adél. Rajtuk kívül Horváth Petrával, Halla Grétával, Király Annával, Tettamanti Virággal, Vecsey Fannival és Tóth-Bagi Rékával teljes a jelenleg 13 főből álló játékoskeret, aminek átlagéletkora 21,8 év.
A fenti felsorolásból kitűnik, hogy a sokáig sérüléssel bajlódó Szabó Adrienn, a pályafutását Újpesten folytató Lakatos Enikő, valamint a főként a strandröplabdás karrierjére fókuszáló Lutter Eszter kikerült a gödöllői terem-különítmény kötelékéből.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online