Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Augusztus végéig elkészülhet a szabadtéri színpad a gödöllői főtéren

2018-07-11 10:27:34

Mintegy féléves munkafolyamat után elérkezett az ideje annak, hogy megkezdjék a gödöllői főtér (Szabadság tér) fejlesztése tárgyában kiírt beruházás első ütemének átadási procedúráját. Ebben a fázisban a közbeszerzési eljárás során nyertes gödöllői székhelyű Bau-Trade Kft. szakemberei – mások mellett – egy földszintes, kettő részből álló, összesen bruttó 443 négyzetméteres alapterületű támfalépület építettek. Ezen belül az iroda- és kiszolgáló épületrészek két funkcionálisan elkülönülő részre tagozódnak. Az épület a mára elbontott egykori városháza pinceszintének szerkezeti rendszeréhez, illetve a Városháza lebontását követően megmaradó csömöszölt beton sávalapok struktúrájához igazodóan került kialakításra. Az egyszintes új támfalépületet a Petőfi Sándor utcai hivatali parkoló és a főtér között meglévő szintkülönbséget kihasználva, részben a terepbe süllyesztve tervezték meg, dombszerűen kialakított zöld-tetős lezárással.
Az iroda épületrész iroda, tárgyaló és kiszolgáló (előtér, teakonyha, öltözők, szerver, hőközpont) helyiségekből áll. A kiszolgáló épületrész rendezvényekhez kapcsolódó, eseti használatú színész öltöző helyiségcsoportot (közös előtérből nyitva 4 darab, egyenként 6 személy részére helyet biztosító öltözőt, valamint minden egységhez kapcsolódó kézmosót és WC-t) és raktárt, valamint nyilvános WC-csoportot (3 kézmosót, 3 WC fülkét és 3 darab piszoárt tartalmazó férfi, valamint 3 kézmosót és 6 WC fülkét tartalmazó női részből áll, melyen túl mozgáskorlátozott WC, pelenkázó és takarítószer tároló is kialakításra kerül) foglal magában.


Időközben az is eldőlt, hogy a gödöllői székhelyű kivitelező folytathatja a fejlesztési munkálatokat a szóban forgó területen. A második ütem megvalósítása – az opcionálisan vállalt feladatokkal együtt – mintegy nettó 70 millió forintos kiadást jelent a helyi közkassza számára.
Lényegét tekintve, ebben a fázisban a Városháza bontása után felszabadult terület egy részére – a termőföldterítést és öntözőrendszer telepítést követően – gyepszőnyeget raknak le (1008 négyzetméter). A gyepesítésen túl a cserjék, bokrok telepítése is a kivitelező feladata. A játszótéri terület, a játékok alapozása után, gumiburkolatot kap (360 négyzetméter). Ide két trambulint és egy egyensúlyozó pályát kell beépíteni. A csúszda és a vendéglátó-hely fölé napvitorlák kerülnek.
A szabadtéri színpad borovi thermowood burkolatot kap, klipszes rögzítéssel az álpadló alátámasztó lábakra rakott szintén thermowood stafnikra. A színpad környezetére és a terveken szereplő burkolt területekre a régi térburkolat kerül felhasználásra (513 négyzetméter). A hiányzó részeket új térburkoló elemekkel kell kiegészíteni (493 négyzetméter). A kivitelező feladata még, hogy az első ütemben kiépített helyekre kandelábereket, okos oszlopokat, lámpákat beszerelje.

Értesülésünk szerint a gödöllői főtér második ütemének kivitelezési határideje augusztus vége, ami azt feltételezi, hogy legkésőbb az ősz első hónapjában megtörténhet a szalagátvágás a – polgármester korábbi, hangzatos megfogalmazása szerint – „város nappalijában”.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online