Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Összerajzolhatják a gyerekek a gödöllői LIDL-áruház parkolóját

2018-05-30 17:26:26

Június 6-án, szerdán 9 és 12 óra között Varázskréta címmel aszfaltrajz-verseny helyszíne lesz a gödöllői LIDL-áruház lezárt parkolója. Az eseményt a Gödöllői Rendőrkapitányság és a városvezetés szervezi a gyermeknap alkalmából, hagyományteremtő szándékkal.
A megmérettetésen 4 fős csapatok versenyeznek majd három kategóriában. Alsó tagozatos diákok (1-4. osztály), felső tagozatos tanulók (5-8 osztály), illetve középiskolás fiatalok (9-12. osztály) mérik össze kreativitásukat a biztonságos világ és a biztonságos közlekedés témakörben.

A szervezők a rendezvénnyel lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek és a fiataloknak, hogy megmutassák, mit jelent számukra a biztonság, mit gondolnak arról, ha azt hallják iskolai vagy cyber erőszak, miként akadályoznák meg, hogy a kábítószer beszivárogjon saját, illetve társaik életébe. Mit jelent számukra a biztonság, ha gyalogosként kilépnek az utcára, beülnek szüleik mellé az autóba, vagy kerékpárral önállóan közlekednek.

Amíg a zsűri a rajzok értékelésével foglalkozik, az érdeklődő és vállalkozó szellemű fiatalok bűnmegelőzési és balesetmegelőzési témájú tesztlapokat tölthetnek ki, jó válaszok esetén apróbb ajándékok fejében.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online