Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elodázták a lellei üdülő eladását megalapozó döntést

2018-05-24 11:22:14

Nem sokon múlott, hogy a lokálpatrióta klubos képviselők hathatós támogatásával a gödöllői képviselőtestület tagjainak többsége elfogadja azt az előterjesztést, ami a város tulajdonában lévő, bő húsz éve botrányos körülmények között, az eredeti vállalási árnál egyes kimutatások szerint 100 millió forint feletti többletforrás felhasználásával felújított és átépített balatonlellei üdülővel kapcsolatos, 217 millió forintra szóló vételi jog alapításáról szólt.

Az, hogy a javaslat lekerült a május 17-i képviselőtestületi tanácskozás napirendjéről, Kovács Barnabás, szocialista párti városatya „érdeklődésének” volt köszönhető. A képviselő viszonylag egyszerű kérdésekre szeretett volna választ kapni, mint – például – arra, hogy:
- a nyolc évvel ezelőtti eladási szándék megvalósulása érdekében kirendelt ingatlanforgalmi értékbecslő cég milyen értéket állapított meg?
- a szóban fogó összeg nettó vagy bruttó, általános forgalmi adóval növelt érték?
- a korábban kötött bérleti szerződésben szereplő 2023. március 1-jei határidőhöz képest a mostani szerződés tervezetben miért szerepel kép hónappal későbbi, 2023. április 30-i dátum?


Becsületére legyen mondva, Gémesi György próbálkozott a válaszadással, de részben nem emlékezett a múltbeli értékbecslés részleteire, részben pedig ellenmondásba került a pályafutása utolsó képviselőtestületi ülésén jegyzői minőségben jelen lévő dr. Nánási Évával. A szakmai vita a nettó-bruttó érték körül folyt. A polgármester nettónak, a jegyzőasszony bruttónak gondolta az értéket.

Mintegy tíz perces, igencsak meddővé vált eszmecsere után, Gémesi arra az elhatározásra jutott, leveszi napirendről az előterjesztést, és azt indítványozta, hogy a – szükséges információk beszerzését és tisztázását követően – egy hónap múlva újra fussanak neki a határozati javaslat elfogadásának.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online