Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy telefon, és Gémesi vigyázzba áll!

2018-01-25 14:44:25

Simon Gellért és Molnár Árpád, a Fidesz-KDNP gödöllői önkormányzati képviselői két, írásban megfogalmazott (végül 2 igen, 3 nem szavazattal és 8 tartózkodással elutasított) módosító indítványt terjesztettek elő a város 2018-as költségvetéséhez.

Az egyikben azt szorgalmazták, hogy a település vezetése a költségvetési tartalékkeret terhére fizesse ki az állam részére annak a csaknem kétezer négyzetméteres területnek a – képviselők szerint néhány százezer forintos nagyságrendű – vételárát, ami az alsóparki uszoda-beruházás megvalósítása érdekében szükségessé vált telekhatár módosítás miatt különbözetként a város javára keletkezett.
A másik módosítási javaslat közvetve részben a versenyuszoda projekthez, részben az ettől alig néhány száz méterre megépíteni tervezett vívócsarnokhoz kapcsolódott. A kormánypárti városatyák – hivatkozva az állam által a Belügyminisztériumon keresztül biztosított 50 millió forintos forrásra – arra tettek indítványt, hogy az önkormányzat a kezelői jog alapján rá eső rész erejéig járuljon hozzá az Ady sétány és az Isaszegi út kereszteződésében létesítendő körforgalom kivitelezési költségeihez, vagy a fejlesztési tartalék, vagy a forgatási célú értékpapír beváltási bevétel terhére.

Az indítványokkal kapcsolatos, több mint egyórás vita jelentős médiaérdeklődés mellett zajlott le, és az időnként meddő szócsatába bekapcsolódott Vécsey László országgyűlési képviselő is.
A „viszály” azzal kezdődött, hogy Kovács Barnabás (MSZP) megkérdezte: mekkora összegű önkormányzati kötelezettségvállalásokról van szó? Felvetésére konkrét választ nem kapott, mondván, ezek az összegek csak akkor válnak nyilvánvalóvá, ha a felek egyeztetnek a témakörökben.

Gémesi György többször is hozzászólt az előterjesztéshez. Megnyilvánulásai során rendre megerősítette, hogy – bár, kiemelt kormányzati projektről van szó – a városvezetés örül a beruházásnak, és visszautasítja a vádakat, miszerint, ők akadályoznák az uszodaépítést. Kifejtette, nem tartja elfogadhatónak az olyan határozati javaslatot, amiben nincs benne a konkrét, számszerűen meghatározható összeg. Gémesi kiemelte, szakmai csapata – miként eddig, a jövőben is – rendelkezésre áll, és ha meg lesz megoldás, lesz döntés is a telekcsere ügyében.
A körforgalom létesítésével kapcsolatban a polgármester 5 millió forintos összeget javasolt jóváhagyni hozzájárulásként a városi költségvetés fejlesztési tartalékának terhére, amit a szavazásnál képviselőtársai figyelembe vettek. Gémesi tett egy ígéretet is, azt mondta a jövőre nézve: egy telefon, és vigyázzba állok!


Miután Gémesi György azt is felvetette, esetleg valami baj van, hogy még nem indult el a beruházás, a képviselőtestületi ülésen tanácskozási joggal résztvevő Vécsey László nem hagyta szó nélkül a dolgot. A honatya hangsúlyozta, a telekcsere körüli anomália elsősorban arra vezethető vissza, hogy a városvezetés úgy módosította a helyi építési szabályzatot (HÉSZ), hogy közel kétezer négyzetméterrel kisebb lett az állam területe, amiről elvileg nem mondhat le ingyen. Van azonban olyan jogi lehetőség – hívta fel a figyelmet a parlamenti képviselő –, ami feloldhatná a jelenlegi patthelyzetet, és nem sodorja végveszélybe a gödöllői uszoda-beruházás megvalósulását. Mert most ezzel játszik az, aki nem hajlandó a korrekt együttműködésre.
Mondandója során Vécsey László egy költői kérdést is megfogalmazott: van-e olyan településvezető a 3200 közül, aki – úgymond – problémaként éli meg, ha egy 4,6 milliárd forintos uszodát és további 50 millió forint hozzájárulást kap az államtól?


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online