Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Amitől megpecsételődhetett a gödöllői Városháza sorsa

2017-12-07 11:19:40

Az átlagon felüli memóriával rendelkező gödöllőiek nem igazán felejthették el, hogy szűk tíz évvel ezelőtt, az országosan lezajlott, úgynevezett, főtér program keretében milyen – mondhatni, nagyszabású – elképzelésekkel igényelt európai uniós forrást a helyi önkormányzat.

Az akkori városvezetés tagjai a főtér (Szabadság tér) teljes megújítása mellet, a Művészetek Háza épületének részleges korszerűsítésére, illetőleg egy, a piaccsarnok emeltén lévő helyiség rekonstrukciójára kaptak vissza nem térítendő dotációt a Gyurcsány-kormány illetékeseitől. Emellett a települést irányító grémium pályázott a kastéllyal szemközti területen egykoron díszelgett Hattyús tó revitalizációjára, valamint a Petőfi téri körforgalom kialakítására is. Ezek a projektek azonban nem élveztek támogatást. Miként a – mára már lebontott – Városháza épületének felújítása és a gimnázium felőli részen létesítendő, úgynevezett, lemezes (emeletes) parkoló megvalósítása sem kapott zöld utat a döntéshozóktól 2008 tavaszán.

Azóta sok víz lefolyt a Rákos-patakon. A Városháza Szabadság tér 7. szám alatti épülete nem élhette meg a teljes 2017-es esztendőt. Késő bánat, de ha annak idején felújíthatták volna, ilyen látvány tárulhatott volna a teret, pontosabban – a klasszikust idézve – a „város nappaliját” felkeresők szeme elé…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online