Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: elbukta a Gödöllő a Pest megyei rangadót

2017-11-04 18:54:26

NB I., alapszakasz, A-csoport, 4. forduló:
Budaörsi DSE – Penta-Gödöllői RC 3-1
(-20, 15, 16, 26)

Pest megyei rangadóval folytatódott az első bajnoki alapszakasz az A-csoportban. Az elmúlt évben még különösebb kockázat nélkül lehetett fogadni a vendégsikerre, a nyár folyamán azonban több gödöllői játékos (Radomszki Boglárka, Maurer Katalin) is átigazolt a Duna másik partjára, és más kluboktól is érkeztek erősítések a hazai gárdához. Mindezek tükrében, abszolút kétesélyes derbire lehetett számítani.

Az első szettben idő kellett ahhoz, hogy Grózer György alakulata rátaláljon a helyes útra. Miután ez megtörtént, a riválisánál elsősorban nyitásfogadásban stabilabb gödöllőiek szépen elaraszoltak a játszmanyerésig. A folytatás is hasonlóképpen alakult, „csupán” annyi gond akadt, hogy városunk hatosa szemszögéből nézve, ellenkező előjellel: 6-10-es állásról egy 19-5-ös fordítással egyenlített az alapjátékban lényegesen kevesebbet hibázó Budaörs.

A harmadik etapra – miközben a gödöllői formáció tagjai a cserék ellenére sem érzetek rá tartósan a játék ritmusára – megőrizte viszonylagos pontosságát a hazai társulat, aminek az lett a következménye, hogy előnyét a végjátékban fokozatosan növelve, egy szettre került a végső sikertől. A negyedik felvonásban összeszedte utolsó tartalékát a gödöllői különítmény, amely az utolsó pontokig képes volt lépést tartani a házigazdákkal. Huszonhárom egálnál Grózer György időt kért, majd csapata többször is szettlabdához jutott… …mégis elvérzett.
Vereségével a gödöllői együttes minimálisra csökkentette az esélyét annak, hogy a következő idényben tagja legyen a legjobb hat honi csapatot tömörítő Extraligának.

A Penta-GRC együttese 3 ponttal, 4-10-es szett- és 278-343-as pontaránnyal 5. a csoport tabelláján. Következik: Penta-Gödöllői RC – Jászberény Volleyball Team november 11. szombat 18 óra, Török Ignác Gimnázium tornacsarnoka.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online