Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Templomot építtethet a Gödöllői Premontrei Perjelség

2017-10-12 11:00:38

Az MTI által kiadott hír szerint a kormány 2020-ig több mint 9,7 milliárd forinttal támogatja a premontrei rend alapításának 900. évfordulójához kapcsolódó fejlesztések (többek között: IV. Károly emlékkápolnát hoznak létre Mindszenty-emléktáblával, templomot építenek, egyházi épületeket bővítenek, több oktatási intézményt fejlesztenek és a zsámbéki Zichy-kastély felújítását is befejezik) megvalósulását. Az erről szóló határozat rögzíti: a kormány üdvözli a premontrei rend alapításának 900 éves évfordulóját, amit 2021-ben ünnepelnek.

Az idei évre a célok megvalósítására több mint 1,2 milliárd, a jövő éviekre pedig több mint 3,5 milliárd forint már rendelkezésre áll az adott év költségvetéséről szóló törvényben. A nemzetgazdasági miniszternek az emberi erőforrások minisztere bevonásával 2019-re több mint 3,2 milliárd, 2020-ra pedig további 1,7 milliárdot forintról kell gondoskodnia a fejlesztésekhez.

Az emberi erőforrások miniszterének a 2018-as esztendő utáni beruházások áttekintéséhez munkabizottságot kell létrehoznia az érintett miniszterek és a premontrei rend bevonásával.     Ezen felül a nemzeti fejlesztési miniszternek az emberi erőforrások minisztere és a földművelésügyi miniszter közreműködésével meg kell vizsgálnia – és október 31-ig előterjesztést kell készíteni a kormánynak – bizonyos, a magyar állam tulajdonában és a Szent István Egyetem vagyonkezelésében lévő területek ingyenes átadásának lehetőségét a Gödöllői Premontrei Perjelség hitéleti és oktatási feladatainak elősegítéséhez. Ebbe a terv szerint beletartozik, hogy közel 1,7 milliárd forintos keretből templom épül Gödöllőn.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online