Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fiaskóval indult a futballszezon a GSK számára

2017-08-13 19:26:41

A Dabas FC II. ellen kezdte meg szereplését a Pest megyei I. osztályú bajnokság 2017/2018-as idényében a Gödöllői SK labdarúgó-csapata. Szász Ferenc társulata egyfajta kellemes teherrel a vállán lépett pályára, hiszen az elmúlt szezon ezüstérmeseként fogadta riválisát. A tavalyi sikergárda személyi összetétele nem igazán változott meg: a nyár leglényegesebb átigazolási történése az volt, hogy az MTK-tól két 19 éves fiatalt, Pancsuska Tamást és Tóth-Ilkó Áront sikerült Gödöllőre csábítani.

Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy mindkét a csapat a védekezésének stabilitását tartja fontosnak, ezáltal szűk húsz percig nem forogtak veszélyben a kapuk. A 21. percben a vendégek szabadrúgáshoz jutottak, amiből vezetés szereztek. Szász Ferenc megdorgálta kapusát, Rácz Márkot, aki öt helyett négy főből állította fel a sorfalat. A gödöllői hálóőr pár perccel később óriási bravúrt hajtott végre, amikor egy fejes után a keresztléc alól kitornázta a játékszert. A nagyobb támadási fokozatra kapcsolt házigazdák a 36. percben már kétgólos hátrányba kerültek, miután egy kontratámadást eredményesen fejeztek be a dabasiak.
A félidő slusszpoénját az utolsó perc jelentette, amikor egy jobb oldali gödöllői szöglet után a kapu elé ívelt labda – a játékvezető szerint – az egyik vendégvédő kezéhez ért. A tevékenységéért sokat bírált spori tizenegyest ítélt, amit Koziorowski Richárd magabiztosan értékesített.


Miután a büntető megítéléséért hevesen reklamáló dabasi játékost kiállították, a második – feszültséggel jócskán telített – félidőt emberelőnyben kezdte, és fejezte be a kék mezes gödöllői formáció. A gondot hazai részről az jelentette, hogy a hősiesen védekező vizitálók adrenalin szintje olyan magasra emelkedett, ami ellen a sok passzra és a szélekről történő beívelésekre épülő, az idő előrehaladtával egyre görcsösebbé vált GSK-támadások hatástalanok maradtak.

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 1. forduló:
Gödöllői SK – Dabas FC II. 1-2
(1-2)
Gödöllői gólszerző: Koziorowski Richárd (11-esből).
A Gödöllői SK csapata 0 ponttal, 1-2-es gólkülönbséggel a tabella 10. helyét foglalja el. Következik: Pilisi LK-Legenda Sport– Gödöllői SK augusztus 19., szombat 17 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online