Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rúdra termett gödöllői lányok

2017-05-23 14:38:29

A gödöllői Catwalk Ironairbase stúdióban 2013 óta zajlik a munka. A Gödöllő belvárosában található létesítményben – a rúdsport műfajai mellett – karika és silk/hammock szereken is edzenek a tanítványok, akik versenyeken képviselik a stúdiót. Ezen felül rendszeresen szerveznek workshopokat világbajnokok részvételével, nyaranta edzőtábort tartanak és a régió sportnapjain, rendezvényein is rendszeresen fellépnek.

Május 20-án rendezték meg az éves hagyományos Dollhouse Amatőr Bajnokságot és az European Pole Sport Globe versenyt, ami Magyarország legrégebbi rúdsport eseménye. Légtorna- és rúd kategóriákban, a gyerekektől kezdve- a profi felnőttekig, egyéniben és duóban is nevezhetnek a vállalkozó szelleműek, hogy színpadra lépjenek a kőbányai Köszi Kő Café-ban.
A legtöbb gödöllői indulónak ez volt az első versenye, és akadt olyan, aki egyből két szeren, karikán, valamint rúdon is megmérettette magát a világbajnokokat felsorakoztató zsűri előtt.
Már reggel elkezdődtek a próbák, és csupán este hét után került sor az eredményhirdetésre, ahol számos éremmel és ajándékkal lett gazdagabb a Catwalk.

Szám szerint a legtöbb induló a gödöllői stúdiót képviselve érkezett a versenyre, ahol idén több mint ötven sportoló versenyzett.
Karika szeren a juniorok között Buzás Blanka aranyérmes lett. A gyerekek között a negyedik helyen végzett Szrogh Nóra, míg a felnőttek között mindhárom érmet elhozta a képen látható gödöllői csapat: Ress Adrien, Szepesi Kinga és az isaszegi Berkes Szandra sajátították ki a dobogót, és mögöttük, a negyedik helyen, Bereczki Mária személyében ugyancsak gödöllői versenyző végzett.


Kezdő rúd kategóriában a mogyoródi Szabó Luca aranyérmes lett mazsorettel kiegészített koreográfiájával. Botlik Renáta – a dobogótól csupán öt pontra – az ötödik helyet szerezte meg a kategóriában a Halott menyasszony című film ihlette produkciójával, míg Budai Ildikó hetedikként, Gerháth Eszter nyolcadikként zárt.

Középhaladó kategóriában, ami idén a legnépesebb volt a viadalon, a gödöllői versenyzők – egymástól csupán 0,5-1 pontra – a dobogósokat követték. Negyedik helyen végzett Berkes Szandra, ötödik helyen Mészáros Nelli, míg a nyolcadik helyen Dabi Renáta. Rendkívül színes és izgalmas volt ez a kategória, Szandra egy őrült, színes világot, Nelli egy zombit jelenített meg a színpadon, míg Renáta azzal tűnt ki a mezőnyből, hogy magyar rock zenére táncolt.

Az Elit mezőnyben indult a stúdió egyik trénere,  a szadai Farkas Lilla, aki először lépett színpadra profik között, és egy győzelemmel felérő harmadik helyet hozott el a European Pole Sport Globe-ról. Farkas Lilla budapesti tanítványai még egy kezdő negyedik helyet és egy középhaladó hatodik helyet értek el a gödöllői Catwalk testvér-stúdiójának, az ELTE-BEAC Polefitness színeiben.

Elmondásuk szerint a stúdió trénerei – így Sárai Tícia vezetőedző, illetve Farkas Lilla és Váry Kinga edzők – rendkívül büszkék minden tanítványra. Elsődleges szempontnak tartják, hogy a tanulók önmagukat és saját határaikat akarják leküzdeni a versenyzés során. Legyenek egyediek, valósítsák meg önmagukat. Szerencsére, ez rendre megtörténik, ezúttal is mindannyian rengeteget fejlődtek a felkészülés alatt és rendkívül kreatív produktumok jöttek létre.
Legközelebb május 27-én, szombaton, a Pole Art Hungary versenyen gyarapíthatják sikereiket a gödöllői Catwalk Ironairbase versenyzői. Fotók: Szűcs Gergő


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online