Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tulajdonosváltás lehet a gödöllői üzemeltetésű hatvani Grassalkovich-kastélynál

2017-03-18 10:21:52

Március 14-e óta létezik egy törvénymódosítási javaslat, ami azt szorgalmazza, hogy: a mintegy 3 milliárd forintos európai uniós támogatásból felújított, állami tulajdonban lévő hatvani Grassalkovich-kastély ingyenesen az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába kerüljön. A beadványt Fideszes, KDNP-s és MSZP-s honatyák írták alá, mondván: a változás hozzájárulna a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum feladatai ellátásának elősegítéséhez, valamint ahhoz, hogy a magyar szellemi örökség elidegeníthetetlen részét képező vadászati kultúra megismertetése és továbbadása a jövő vadásznemzedéke kinevelésének elengedhetetlen eszköze legyen.

Tekintettel a kormánypárti és ellenzéki képviselők által egyaránt támogatott kezdeményezésre, nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy a javaslat ne torkolljon törvénymódosításba. Gödöllői szemszögből nézve, az indítványnak azért van jelentősége, mert tavaly február 1-jétől a Gödöllői Királyi Kastély Kft. látja el a hatvani Grassalkovich-kastély üzemeltetését. Ehhez akkoriban a társaságban kisebbségi tulajdonos gödöllői önkormányzat képviseletében a polgármester is hozzájárult, azzal a kikötéssel, hogy az intézkedés sem a város, sem a gödöllői kastély – beleértve a munkavállalókat is – számára nem járhat hátránnyal.
Mivel egyelőre javaslatról van szó, az általunk megkeresett érintettek nem kívánták véleményezni a lehetséges tulajdonosváltást. Azonban megelőlegezhető, hogy amennyiben az üzemeltetés terén nem lesz változás, a Gödöllői Királyi Kastély Kft. munkatársai szakmailag továbbra is készen állnak a feladat ellátására.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online