Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Olimpiai induló a sportpályafutását Gödöllőn kezdő maratonista

2016-07-22 11:02:07

Élete második olimpiájára készülhet Erdélyi Zsófia, miután a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) döntése alapján a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elküldte nevezését a riói játékokra. A pályafutását a Gödöllői EAC-ban – Gadanecz György szakmai irányításával – kezdő, majd az UTE kötelékébe szegődött 28 éves hosszútávfutó négy évvel ezelőtt már teljesítette a több mint 42 kilométeres maratoni távot a londoni ötkarikás játékokon.
A 2013 novemberében a legjobb európai női atlétának választott versenyző az április 24-én lezajlott düsseldorfi maratonon elért 2:35,34 órás győztes idejével szerzett jogot riói indulásra. A brazil nagyvárosban augusztus 14-én, vasárnap – magyar idő szerint – 14.30 órakor kezdődik a verseny.

Zsófi így kommentálta az olimpiai részvételre történő felkészülést közösségi oldalán:
- Mikor anyuka vagy, nem sok választásod van, hogy mikor csinálod meg az edzésed. Függsz nagyon sok jó embertől. Én függök a nagyszüleimtől, a szüleimtől, a páromtól, a párom szüleitől... …edzek, ha nekik van szabadidejük. Akkor futok, mikor valaki ki tud segíteni. Nagyon hálás vagyok ezekért a csodálatos emberekért az életemben. Tudom, hogy nélkülük, Rio egy hatalmas álom maradt volna. Nélkülük a televízióból nézném az olimpiát. Szóval, amikor délben kell edzenem, amikor kb. 35 fok van, szikrázó napsütésben, nem panaszkodom. Egyáltalán. Szerencsésnek érzem magam, hogy az a fajta anyuka vagyok, aki ezt megteheti. A legszerencsésebb futó anyukának tartom magam, aki körül elképesztő emberek vannak. KÖSZÖNÖM!

2012-ben három gödöllői kötődésű sportoló képviselte településünket az olimpián. Erdélyi Zsófia mellett, az asztaliteniszező Tóth Krisztina, illetve a 400 méteres síkfutásban rajthoz állt Deák Nagy Marcell voltak azok, akikért külön is szoríthattak a gödöllői sportbarátok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online