Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői röplabdás-tanulság: az eredmény fontosabb a lelkesedésnél

2016-03-25 19:12:22

NB I., rájátszás, 5-8. helyekért, 1. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Fatum-Nyíregyháza 2-3
(-22, -14, 15, 23, -9)

A tavaly ősszel útjára indult bajnoki idényben háromszor találkozott egymással a két csapat tétmérkőzésen. A pontvadászat alapszakaszában a Gödöllő hazai pályán 3-1-re verte a nyírségieket, míg a szabolcsi megyeszékhelyen a házigazdák diadalmaskodtak 3-2 arányban. A Közép-európai Liga (MEVZA) sorozatában, Mariborban csaptak össze a riválisok, és a Fatum magabiztos, 3-0-ás sikert aratott.
Lehet, hogy az eddigi eredmények nem sokat számítanak, kiindulási alapnak azonban hasznosak. Már csak azért is, mert a párharcban a TEVA-hatos élvez pályaelőnyt, ami jól jöhet a végelszámolásnál. De csak akkor, ha a hazai környezet valóban az.

Az első két szettben nem tűnt annak. A nyitó felvonásban egyszer sem vezetett a mérkőzés folyamán extrém hőfokon égő Szabados István (képen) által irányított alakulat, egyenlő is csak az indulásnál, 6-6-nál, majd 21-21-nél volt az eredmény.
Ami a második játszmát illeti, 12-10-re vezettek a gödöllőiek, akik ezt követően „belenéztek” egy 15-2-es – számukra – negatív pontsorozatba. Szabados mester a szett közben kifakadt, és azt találta mondani, hogy „üljünk le, és hagyjuk a francba az egészet”.

Tiszta szerencse, hogy hazai részről nem ez lett a megoldás, ugyanis a harmadik játszmában a szerkezeti átalakítás megélt TEVA-hatos magára talált, és a feladó Nagy Kitti, illetve a két center, Széles Petra és Czina Kata vezérletével alapos verést mért a magyar származású játékost csak nyomokban soraiban tudó nyírségiekre. A negyedik etap izgalmasra sikeredett végjátékában helyén volt a gödöllői lányok szíve és esze, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett. Ebben nem volt elég bátrak a vendéglátók, akik 10-4-es hátrányuk után már nem tudtak faragni a különbségen. Ezzel oda lett a TEVA-GRC pályelőnye.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Nyíregyháza javára. A második találkozót április 6-án, szerdán 19 órától rendezik meg Nyíregyházán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online