Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Universiade-bronzérmes lett Valkai Ferenc

2015-07-05 08:52:51

Három évvel azt követően, hogy csapatban junior világbajnoki címet szerzett, a Gödöllői EAC egykori kardozója, a 23 éves Valkai Ferenc (képen) július első szombatján bronzérmet nyert egyéniben a dél-koreai Kvangdzsuban zajló 28. Nyári Universiadén.
Az Egyesült Államokban (St. John’s University) közgazdaságtant tanuló Valkai Ferenc a csoportküzdelem során öt asszót megnyert és csak egyet veszített el. A legjobb 32 között 15-13-ra verte francia ellenfelét, majd 15-5-re egy japán, illetve 15-14-re egy dél-koreai riválist is felülmúlt. Az elődöntőben az orosz Dimitrij Danyilenko következett, aki 15-6-ra legyőzte a gödöllői pengeforgatót. Mivel a harmadik helyért nem kellett vívni, Valkai Ferenc bronzéremmel zárta a megmérettetést.

Gödöllői érdekeltségű sportoló legutóbb két évvel ezelőtt nyert érmet egyetemi és főiskolai világbajnokságon. 2013-ban Joó Abigél lett első, 2011-ben pedig Deák Nagy Marcell álhatott fel a dobogó felső fokára.
A dél-koreai universiadén további két gödöllői sportolóért is szoríthatunk: a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának hallgatói közül Kaptur Éva a 200 méteres, Kovács Zoltán pedig a 400 méteres síkfutásban képviseli hazánkat és településünket. Az atlétikai versenyek július 8-án kezdődnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online