Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kihasználta az UTE, hogy több sebből is vérzett a Gödöllő

2015-05-03 19:15:21

NB I. rájátszás, 3. helyért, 1. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Újpesti TE 0-3
(-24, -20, -13)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Kalotai, Radomszki, Takács, Széles. Cserék: Bánlaki (liberó), Nagy K., Halla.

Akárcsak a tavalyi idényben, ezúttal is „csak” a bronzéremért léphetett pályára a TEVA-Gödöllői RC női csapata a bajnokság végjátékában. Az alapszakaszban és a Magyar Kupa elődöntőjében mindkét formáció hazai pályán tudott győzni, így esély mutatkozik a maratoni hosszúságú párharcra. Horváth András, a hazaiak trénere nem volt könnyű helyzetben a mérkőzés előtt, hiszen egyik centerére, Fritz Ágnesre térdsérülés miatt, alapcsapatának ponthalmozó ütőjére, Csengeri Petrára – akit Radomszki Bogi helyettesített – pedig eltiltás okán nem számíthatott.

Semmi meglepő nem volt abban, hogy az első játszma kezdetén egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Először a hazaiak kapcsoltak, akik 6-6 után három pontot termeltek zsinórban. A lilák azonban nem hagyták válasz nélkül a gödöllői ellépést, olyannyira nem, hogy 15-12-nél már ők mentek hárommal. Később többel is (14-18), mert a házigazdák nyitásfogadásban és a támadások hatékony befejezésében nem álltak a helyzet magaslatán. Széles Petra szervái és Szakmáry Gréta ütései jócskán kellettek ahhoz, hogy a vendégek ne kerüljenek behozhatatlan előnybe (19-20). A szett végjátéka parádés labdameneteket hozott. Az UTE 24-22-nél nem tudta lezárni a játékrészt. Az elszántan harcoló hazaiak kiegyenlítettek, ám annyi muníciójuk már nem maradt, hogy a maguk javára fordítsák a játékrészt.

A második felvonás kezdetén alaposan beragadtak a házigazdák (4-8), ezáltal nagy erőket kellett mozgósítaniuk, hogy maradjon esélyük az egyenlítésre. Felzárkózási kísérleteik ígéretesek voltak (7-9, 11-13), de egy-egy hiba mindig belecsúszott törekvésükbe. Később, sajnos, több is (12-19), így a fővárosiak – miután idejében megállítottak egy hazai fellángolást (19-21) – gond nélkül duplázták meg szettelőnyüket.

Ahogy arra valahol számítani lehetett, az egyik legjobb ütőjét nélkülöző TEVA-hatos a harmadik játszmában már nem csak nem hitt a fordítás lehetőségében, hanem összpontosításban is elmaradt az önbizalomtól duzzadó újpestiektől, akik a vártnál talán könnyebben vették el a több sebből is vérző gödöllőiek pályaelőnyét.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, az UTE javára. A második mérkőzést május 6-án, szerdán 18 órától rendezik meg Újpesten, a Tungsram-csarnokban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online