Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem lesz ott a bajnoki döntőben a gödöllői röplabda-csapat

2015-04-19 20:16:50

NB I. rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE 2-3
(25, -18, -21, 22, -13)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Kalotai, Csengeri, Takács, Széles. Cserék: Bánlaki (liberó), Lados, Nagy K., Radomszki. Edző: Horváth András

Két, elvesztett mérkőzés után a gödöllői csapatnak nem maradt más megoldása, mint mindent egy lapra feltéve, küzdeni a szépítésért, vagyis, a döntős remények életben tartásáért. A párharc békéscsabai összecsapásán súlyos térdsérülést (szalagszakadás) szenvedett centerét, Fritz Ágnest nélkülöznie kellett Horváth Andrásnak, aki a fiatal Kalotai Zsófiát nevezte a hazaiak kezdőhatosába. Az már az ütközet előtt nyilvánvaló volt, hogy a szurkolók létszám-csatáját az egy szektornyi helyet elfoglaló vendégek nyerik.

Amíg a sáncolásban nehezen tartható csabaiak többnyire kidolgozott pontokat értek el az első játszmában, addig a házigazdák játékán nagyon érződött a bizonytalanság, és ebből adódóan a pontatlanság is. Mindez megmutatkozott az eredmény alakulásában, természetesen, a motiváltabbnak tűnő viharsarkiak javára, akik 18-12-re léptek el. Ekkor azonban lábra kapott a hazai társulat, és felzárkózott 18-17-re, majd 22-nél egyenlítettek a vendéglátók, akik – szettlabdát hárítva – Takács Doroti okos, illetőleg Szakmáry Gréta hátsó soros ütésével, hatalmasat küzdve megnyerték a nyitó felvonás drámai végjátékát.

A második etap elején nagy csúszás-mászás alakult ki a térfeleken, mivel egyik csapat nem ismert elveszett labdát. Beláthatatlan távolságra egyik fél sem engedte ellógni a másikat. Ez, a sok izgalmat okozó állapot akkor borult fel, amikor a vizitálók 15-11-es előnyre tettek szert, és ettől kezdve már igencsak uralták a játékot, ami az egyenlítést jelentette számukra.

Ilyen helyzetben nem volt csoda, hogy a harmadik szett egyfajta vízválasztót jelentett. Átérezték a tét nagyságát a játékosok is, ezáltal hibákból és szépen kidolgozott akciókból egyaránt születtek pontok mindkét oldalon. A vízválasztó egy híján húsznál következett el, amikor 19-19 után a BRSE egy 5-1-es pontszériával négy játszmalabdához jutott, és a másodikat gond nélkül érvényesítette.


A negyedik játékrész minden tekintetben kísértetiesen hasonlított az azt megelőzőre, csak fordított előjellel. A végjátékot ekkor a gödöllői lányok bírták jobban, amivel döntő játszmára mentették a találkozót.

Két TEVA-ponttal indult a záró szett, és ez a különbség elkísérte a csapatokat 4-2-ig, amikor Radomszki Boglárka egy látványos blokkal szerzett pontot. Térfelet viszont már 8-7-es csabai vezetésnél cseréltek a riválisok. Ráadásul, a vizitálóknak maradt annyi muníciójuk, hogy nyomás alatt tartsák, ezzel hibázásra kényszerítsék az átmeneti fellángolásokkal derekasan helytálló gödöllői hatos tagjait, megnyerve ezzel a meccset és a párharcot, illetőleg megtéve az első lépést, hogy megvédjék bajnoki címüket.
Kár, hogy az utolsó pont úgy született, hogy a képen 14-es mezben látható Csengeri Petra láthatóan pontos ütését out-nak ítélték a játékvezetők. A gödöllői ütő odarohant a vezetőbíróhoz, és megrángatta az állványt, amiért azonnal kiállították, de ennek már nem volt jelentősége.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0, a Békéscsaba javára. A TEVA-Gödöllői RC együttese a bronzéremért a Vasas-UTE párharc (2-1) vesztesével játszik május 3-ától.
A gödöllői női röplabdázók a klub fennállása során eddig nyolc alkalommal meccselhettek a bronzéremért, és két esetben (2010, 2014) sikerült megkaparintaniuk a harmadik helyet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online