Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kuriózumnak számító 16-0-lal kezdett játszmát a TEVA-hatos

2015-01-25 19:31:08

NB I. alapszakasz, 18. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – MTK Budapest 3-1
(14, -23, 7, 16)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Fritz, Csengeri, Takács, Széles. Cserék: Bánlaki (liberó), Radomszki, Kalotai, Lados, Nagy Kitti.

Nincs mit szépíteni a dolgon: a legjobb nyolcba igyekvő MTK („leánykori” nevén: BSE) ellen csak a hárompontos győzelem volt elfogadható eredmény az újév első bajnokiját a TF csapatával szemben elvesztő, listavezető pozíciójának megőrzéséért hajtó gödöllői hatos számára.

Kissé vérszegényen és több nem túl okos megoldással kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amely 3-1-es előnyhöz juttatta a kék-fehéreket. Ezt követően azonban helyreállt a világ rendje: előbb Csengeri Petra (12-5), majd Széles Petra szerváinak fogadása jelentett gondot a vendégeknek (19-9), így a fehérbe játszó házigazdák tetemes különbségűre dagasztották előnyüket. Horváth András együttese előbb is lezárhatta volna a szettet, végül 14 MTK-pontnál tette meg.

Az alapképlet számottevően a folytatásra sem változott. A gödöllői nyitások kellő támasztékot jelentettek a vendéglátók meggyőző fölényéhez (8-4, 13-8), és egy-egy jótékony blokk is segítette a TEVA-különítmény győzelmi törekvését. Olyannyira, hogy esetenként még a könnyelműség is belefért. Igaz, csak 13 pontig, mert ekkor a gödöllői hibákból is táplálkozó vizitálók egyenlítettek. Nem volt mese, újra fel kellett pörögnie a hazai formációnak. Ez azonban csak átmenetileg sikerült, hiszen 19-15 után a lelkes MTK-sok megtáltosodtak, húsznál egalizáltak, majd nem izgulták el a szettlopás lehetőségét.


Nem sűrűn fordul elő a sportágban, hogy egy csapat tizenhat-nullal indítson egy felvonást. Most megtörtént: a gödöllői feladó, Lutter Liza ennyiszer küldte eredményesen játékba a labdát zsinórban. Még különösebb a jelenség, ha úgy fogalmazunk, hogy az MTK-nak a második technikai időnél sem volt pontja. Utána lett. Nem sok. De, ami ennél fontosabb, újra a GRC vezetett.

Hiába: nem minden papsajt. A negyedik játszmát csak negyed annyi ellenpont nélkül indították a házigazdák. Viszont ez is bőven elegendő volt ahhoz, hogy a cserékkel is szépen araszolva (11-4, 16-9, 22-13) lezárják a nem igazán színvonalas, de legalább kuriózummal szolgáló találkozót.

Tizenhét mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 45 ponttal, 47-11-es szett- és 1.395-1.158-as pontaránnyal az 1. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online