Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Válogatott játékosok spékelik a gödöllői röplabda-csapat fiatalodó keretét

2014-07-29 10:37:32

A gödöllői női röplabdasport élvonalbeli története 2000 óta bővül újabb és újabb fejezetekkel. Ősszel a 15. első osztályú (extraliga, NB I.) bajnoki évadjának vág neki a helyi hatos, amely fennállása során eddig három ezüst- (2007, 2012, valamint 2013) és két bronzérmet (2010, illetve 2014) nyert a honi pontvadászatban. Az arany tehát hiányzik a gödöllői lányok tarsolyából. Igaz ez a Magyar Kupa-szereplésre is, ahol egyaránt három-három ezüst (2011, 2013, 2014) és bronz (2007, 2009, 2012) városunk csapatának medália-mérlege.

Hogy a 2014/2015-ös bajnoki idényben bővül-e a gödöllői éremkollekció, egyelőre erősen kérdéses. Ennek az a legfőbb oka, hogy a csapat játékosállománya jelentősen átalakul(t). A tavalyi keretből a Jászberénybe távozott Lékó Lillára (liberó) és Kriegel Zsófiára (szélsőütő), az MTK-hoz (korábbi BSE) igazolt Hackl Szilviára (center), valamint a Nyíregyházára visszatért feladóra, Erdős Zsófiára nem számíthat az együttes élére februárban kinevezett Horváth András, és segítője, a másodedző-poszton Bajáriné Pesti Anikót váltó Kleczli Csaba Tamás. Rajtuk kívül távozik az idősebb generációhoz tartozó Mester Orsolya (szélsőütő).

Ezek után felmerül a kérdés: kik maradnak Gödöllőn? Szerencsére, akad még minőségi választék. Elég, ha csak a két, a jövő őszi Európa-bajnokságra kijutott válogatottban szóhoz jutott játékosra, Széles Petrára (center) és Szakmáry Grétára (szélsőütő) gondolunk, és a válogatott kerettagról, Csengeri Petráról (szélsőütő), az irányító Lutter Lizáról, illetőleg a szélsőütő Antal Anettről se feledkezzünk meg.  A saját nevelésű fiatalok közül az elmúlt szezonban nem sokat foglalkoztatott Lados Szilvia és Kovács Adél is bevetésre várnak, miként Szekeres Judit is. Merkószki Tünde (center) szereplése főként annak lesz a függvénye, hogy munkahelyi elfoglaltsága mennyire válik összeegyeztethetővé az edzéseken és a meccseken való részvétellel.
A gödöllői utánpótlás-bázisból Halla Petra csatlakozik a kerethez, és jó néhány fiatal „külsős” ígéret is érkezik: Fritz Ágnes és Bánlaki Mária az Aluprof-TF, Takács Doroti a szombathelyi Vasi Sport Akadémia, Nagy Kitti a Palota RSC, Kalotai Zsófia a Vasas, míg Radomszki Boglárka a Miskolc csapatát hagyja maga mögött, hogy városunkban folytassa röplabda-pályafutását.

Az x-szel jelölt játékosok távoztak Gödöllőről

A TEVA-GRC társulata augusztus 4-én vág neki a felkészülésnek. Néhány napja még úgy volt, hogy miként tavaly, a gödöllői röplabdás lányok idén sem vesznek részt az első osztályú bajnokság alapszakaszában, mert a Közép-európai Ligában (MEVZA) indulnak. Árpás Géza klubelnöktől azonban megtudtuk, hogy nincs kellő számú jelentkező a  MEVZA-ligára, így a kezdetektől pályára lép a csapat a honi pontvadászatban. A szakvezető egy örömteli hírről is beszámolt: a csapat főszponzora, a TEVA Magyarország Zrt. újabb egy évre vállalta az együttes anyagi támogatását, aminek nagyságrendje alulról súrolja a nyolc számjegyű összeget, azaz, mértéke megegyezik a gyógyszergyártó óriás által a korábbi években nyújtott dotációval.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online