Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Október 12-én dől el, kinek a kezébe kerül öt évre Gödöllő gyeplője

2014-07-24 09:03:43

Július 23-án Áder János köztársasági elnök döntött, és október 12-ére (vasárnap) kitűzte az önkormányzati választást. Mindez azt jelenti, hogy polgármester- és képviselőjelölteket állítani kívánó pártok, valamint szervezetek számára megkezdődhet a visszaszámlálás. Az újonnan létrejövő helyhatóságok megbízatása 5 évre szól. Jelöltet aláírással lehet majd ajánlani, a kézjegyek gyűjtése augusztus 25-én kezdődik.

Gödöllő esetében a képviselőtestület létszáma legalább 14, legfeljebb 15 lehet. A kisebb testület akkor állhat fel, ha a polgármestert egyidejűleg valamelyik körzet képviselőjévé is megválasztják. Városunkban 10 egyéni- és 4 listás mandátumra aspirálhatnak a jelentkezők, ezen felül a polgármesteri székért külön megmérettetés zajlik majd.

Az október 12-én esedékes önkormányzati választással kapcsolatos gödöllői mozgolódásokról eddig kevés hivatalos hír látott napvilágot. Találgatásokról és pletykákról azonban jócskán lehetett hallani.

A helyi Fidesz június derekán már bejelentette, hogy nem állít polgármester-jelöltet, az egyéni körzetekben viszont – úgy hírlik – harcba szállnak a nagyobbik kormánypárt jelöltjei.
Városvezetői tisztsége megtartásáért Gémesi György – ahogy 1994 óta rendszeresen – a lokálpatrióta klub színeiben indul, csapatában azonban lesznek új arcok.
Egyezkedésektől és egyeztetésektől a baloldali pártok (MSZP, Együtt-PM, DK, Liberálisok) háza tája sem volt csendes, de konkrétumról egyelőre nem beszélhetünk.
Felmerül a kérdés, beszáll-e – és ha igen, milyen felállásban – a Jobbik, illetve az LMP a gödöllői önkormányzati választási csatározásokba. Miként napjainkban még erősen képlékeny az is, hogy egyéb szervezetek jelöltjeivel kell-e számolni. Netán, függetlenként induló polgármester- és/vagy képviselőjelöltekkel…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online