Vissza normál nézetbe Nyomtatás

EllenállHATatlan második félidőt produkált a gödöllői tizenegy

2014-04-09 19:11:20

Pest megyei Kupa, 5. forduló, nyolcaddöntő:
Gödöllői SK – Csomád KSK 6-2
(0-2)

A bajnokságban legutóbb március 8-án találkoztak egymással a csapatok: akkor a gödöllői tizenegy 3-1 arányú győzelmet aratott a csomádiak felett. A kupameccsek lélektana azonban sok esetben eltér a bajnoki derbikétől, így – csupán a nőnapi sikerből kiindulva – nem mehettek biztosra a hazaiak.

Azzal együtt, hogy lényegesen kezdeményezőbbek voltak, egy félidőn át „hidegzuhanyban” fürdőztek a vendéglátók, mert az ifjúsági játékosokkal teletűzdelt vizitálók kétszer is kihasználták a házigazdák védelmi megingását. A 22. percben Kákonyi Simon egy ajándék passz után kialakított ziccert váltott gólra, majd a 38. percben Bánhalmi Milán tizenegyesből talált be, miután a gödöllői kapus, Sipeki Attila megúszta sárga lappal, hogy védője szabálytalanságra kényszerítette.

Egy ideig a második félidőben sem akart összeállni a házigazdák eredményes játéka: olyannyira nem, hogy a csomádiak akár növelhették volna előnyüket, ha a játékszer a felső lécről nem a kapu mögé száll. A gödöllői gólcsend az 55. percben tört meg, amikor a Smeló Dávid lerántásért megítélt büntetőt Bencze Zsolt magabiztosan értékesítette. Józsa Tamás (képen fehér mezben, labdával) 59. percben – egy jól eltalált bal alsó sarkos lövésből – elért egyenlítő találatát némi sportszerűtlenség előzte meg, mivel a hazaiak „elfelejtették” visszaadni a csomádiaknak az egyik játékosuk sérülése miatt szándékosan oldalvonalon túlra rúgott labdát.


Iksz állásnál már érzékelni lehetett, hogy a GSK előbb-utóbb bedarálja riválisát. A fordításhoz vezető első csapást Smeló Dávid mérte a látogatókra a 61. percben, majd Józsa Tamás a 68. és a 85. percben is villant, így már mesterhármast jegyzett. A végeredményt a szünetben csereként pályára lépett Lőrincz Adrián állította be a 91. percben. A támadó egy nappal a találkozó előtt érkezett haza Madridból, ahol testközelből láthatta az Atletico-Villareal (1-0) bajnoki derbit.

Játékvezetői szemmel

Egy, a mérkőzést megtekintő játékvezető az alábbi észrevételt küldte el szerkesztőségünkhöz a gödöllőiek egyenlítő gólja előtti szituációról:

- A vendégjátékos sérülése miatt játékvezetői játékmegszakítás történt, amikor a hazai csapat birtokolta a labdát. Ez esetben nem bedobással, hanem labdaejtéssel folytatódik a játék. A labdaejtést követően sportszerűtlenségről akkor beszélhetünk, ha a vendégcsapat nem adná vissza a labdát, amit a hazai birtokolt, viszont a hazai csapat játékosának joga és lehetősége van a labda elhozatalára. Lényegében a végeredmény ugyanaz: a hazai birtokolhatta a labdát továbbra is, így nem követett el sportszerűtlenséget, és a játékvezetőnek nincs teendője a játékossal szemben.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online