Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csak a bronzéremért mérkőzhet a TEVA-GRC csapata

2014-03-12 19:57:38

Bajnoki elődöntő, 3. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE 0-3
(-18, -20, -13)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Hackl, Csengeri, Mester, Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Erdős, Antal, Merkószki.

A bajnoki döntőért zajló párharc első két összecsapásán olyan helyzetbe hozta magát a gödöllői különítmény, hogy sorozatban három meccset kell(ene) nyernie ahhoz, hogy fennállása folyamán – 2007, 2012 és 2013 után – negyedszer is finalista lehessen. Az alapos próbatételt jelentő kihívás első feladatának teljesítését hazai környezetben kezdhette meg a TEVA-hatos.

Kissé érthetetlen módon, igencsak lagymatag játékkal indítottak a vendéglátók: 8-4, majd 11-6 is volt a vizitálóknak. Ráadásul, úgy, hogy a csabaiak több szervát is rontottak. Ütőerőben és mezőnymunkában azonban ellensúlyozták a nyitási bakikat, ezáltal komótosan felhalmozott előnyük a szett lezárásáig nem került veszélybe.

Változásra utaló jeleket a második szett eleje sem hordozott magában: a magabiztosabban játszó viharsarkiak gond nélkül tágították a rést a két csapat között (1-6). Ezt követően egy picit magára talált a gödöllői formáció, szorosabb lett az állás (5-7). Kisvártatva azonban újra begyújtotta a rakétákat a BRSE, és elhúzott 17-9-re, majd – szinte a parketta alól is labdát mentve – révbe ért. A történeti hűség kedvéért meg kell említeni, hogy a Mezőffy, Adler játékvezető párost 21-16-os csabai előnynél elragadta a szereplési vágy, aminek az lett a következménye, hogy a látottak alapján nem ok nélkül reklamáló és a vezetőbíróra rálegyintő gödöllői csapatkapitányt, Széles Petrát piros lappal kizárták a játszmából.

Ahogy az várható volt a harmadik felvonásra már jócskán dagadt az önbizalomtól a Békéscsaba. A Gödöllő meg küzdött, hátha van visszaút. Azt azonban a házigazdák sem gondolhatták komolyan, hogy egyetlen szett alatt helyrehozhatják azt a sok hibát, amit a párharcban korábban elkövettek. Nem is lehetett, így a Békéscsaba fennállása során először bejutott a bajnoki fináléba, az elmúlt két év döntőse pedig a bronzéremért játszhat az Aluprof-TF együttese ellen.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0, a Békéscsaba javára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online