Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kitüntették a tavalyi év legjobb gödöllői sportolóit

2014-02-13 18:34:45

A Művészetek Háza Gödöllő épületének zsúfolásig megtelt konferenciatermében február 13-án átadták az elmúlt esztendőben, gödöllői színekben legjobb eredményeket elért sportolóknak és sportvezetőknek odaítélt városi elismeréseket. Huszonkettedszer rendeztek ilyen díjátadót településünkön. A kitüntető címek odaítéléséről a Gödöllői Sport Közalapítvány kuratóriuma döntött.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a rendezvény: a tavalyi év végén elhunyt Benkő Ákos atléta mesteredző emléke előtt tisztelegtek a jelenlévők. Vilhelm Adrienn énekét követően dr. Póti Péter, a Szent István Egyetem rektor-helyettese átadta a Gödöllői EAC Aranykoszorús jelvényét. Ezúttal hatan feleltek meg annak a kritériumnak, hogy a sport területén végzett tartós és példamutató munkájukkal növelték az egyetemi klub eredményességét, öregbítették hírnevét.

A Gödöllő Sportjáért díjat Szabó Istvánnak, a Szent István Egyetem testnevelő tanárának, kézilabda mesteredzőnek, a női válogatott egykori szövetségi kapitányának (képen) ítélték oda. Az Év edzője kitüntetést az egyéni sportágak trénerei közül Karlik Pál (Gödöllői EAC, atlétika) és Navarrete József (Gödöllői EAC, vívás) érdemelték ki, míg a csapatoknál dolgozó szakvezetők táborából Szabados István, a TEVA-Gödöllői Röplabda Club utánpótlás-vezetőedzője részesült ebben az elismerésben.

Az Év gödöllői sportolója 2013 elismerő címmel kategóriánként az alábbi sportolókat díjazták:
Egyéni felnőtt: 1. Gémesi Csanád (kardvívó, Gödöllői EAC) 2. Kaptur Éva (atléta, Gödöllői EAC) 3. Bontovics Babett (Gödöllői Taekwon-do SE)
Csapatsport felnőtt: 1. Csengeri Petra (röplabdázó, TEVA-Gödöllői RC) 
Egyéni utánpótlás: 1. Príma Balázs (dobóatléta, Gödöllői EAC) 2. Bancsics Máté (kardvívó, Gödöllői EAC) 3. Seregi Dominika (ritmikus gimnasztika, Vuelta SE)
Csapatsport utánpótlás: 1. Maurer Katalin (röplabdázó, TEVA-Gödöllői RC)

A Gödöllői Szövetség a Sportért különdíjával Czeba Mihályt, a Gödöllői Taekwon-do Sportegyesület elnökét és vezetőedzőjét jutalmazták, a Polgármesteri Ezüstéremmel pedig Gerőfi László, egykori teniszező és gyeplabdázó, napjainkban a Pelikán Horgászegyesület elnöke, illetve Megyeri Péter, korábbi karate versenyző, sportvállalkozó tevékenységét honorálták.

Kupát vehetett át 14 csapat, köztük a Gödöllői SK férfi asztaliteniszezői, a Gödöllői Kézilabda Club fiú juniorjai, a Grassalkovich SE sportakrobatái, valamint a Gödöllői EAC atléta- és vívó formációi. Díjazták azokat a 16 év alatti gödöllői fiatalokat, akik országos bajnoki címet nyertek 2013-ban, illetve a különböző sportágak jövő – 14 év alatti – reménységei közül elismerésben részesítették a legjobbakat.

A díjátadó résztvevőit a Cimbaliband együttes és a Fricska táncegyüttes tagjainak fergeteges hangulatú produkciói szórakoztatták.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online