Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A szettek végjátékában bukta el a Gödöllő a pozsonyi csatát

2013-11-30 18:49:27

Közép-európai Liga (MEVZA) 7. forduló:
Slavia EU Bratislava
(szlovák) –TEVA-Gödöllői RC 3-0 (22, 19, 20)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Hackl, Csengeri, Mester, Széles. Cserék: Lékó (liberó), Antal, Erdős, Kriegel Zs., Merkószki, Szekeres.

Félidejéhez érkezett a Közép-európai Liga 2013/2014-es kiírása a hölgyeknél. A nyolc csapatot számláló mezőnyben a gödöllői az egyetlen, amely hat fellépése során nem tudott nyerni, három pontját három, egyaránt 3-2 arányban elszenvedett vereségének köszönhette városunk alakulata. Mivel a Slavia együttese sem igazán vitézkedett eddigi meccsein (1 győzelem, 5 vereség), jó lehetőség kínálkozott a TEVA-különítmény tagjai előtt, hogy javítsanak statisztikájukon.

A meccs első négy pontját a hazaiak termelték, így kapaszkodnia kellett a gödöllői formációnak, amely 10 pontnál utolérte riválisát, majd 11-11 után átvette a vezetést. Tizennégy egálig egyik csapat sem tudott ellépni, ezt követően azonban beindultak a mieink hibáit könyörtelenül kihasználó házigazdák: 19-14, oda. Ez a különbség már sok(k)nak bizonyult a Szalay-csapat számára, hogy megmentse a nyitószettet.

A fej-fej melletti menetelés miatt sokáig a kiszámíthatatlan volt, hogy ki örülhet a második játszma végén. Az utolsó harmadra fordulva, 14-14 után a pozsonyiak – hatásosan ártalmatlanítva a gödöllői egység erőtlen támadásait – megrázták magukat. Nem kicsit, nagyon. Így pillanatok alatt 20-14 lett az állás a javukra, és előnyüket a felvonás végéig könnyedén megőrizték.

A TEVA-hatos számára nem maradt más lehetőség, mint nyerni a harmadik etapot, hogy meccsben maradjon. A 6-3-as kezdés biztató volt, az erre érkezett 6-2-es Slavia-válasz már nem annyira. A folytatásban nagyon elkelt volna a magyar virtus, mert az első két szett tapasztalatai arra engedtek következtetni, hogy enélkül nem hozhatók zavarba a stabilan teljesítő vendéglátók. A túlzott akarás azonban hátráltatta a mienket, akik a vártnál könnyebben adták meg magukat a pozsonyi csatában.

Szalay Attila a mérkőzést követően úgy fogalmazott: a játszmák kétharmadáig egyenrangú ellenfélként, helyenként kifejezetten jó játékkal előrukkolva küzdött csapata, ám egyelőre számára is érthetetlen, hogy az utolsó pontoknál miért esett szét a gödöllői lányok játéka.

Hét forduló alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 3 ponttal, 6-21-es szett- és 523-624-es pontaránnyal a 7. helyen áll a nyolc csapatot számláló mezőnyben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online