Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újabb akadály gördült el az egyetemi uszoda építése elől

2013-10-11 11:12:11

Hírportálunk közel egy éve adta hírül, hogy uszoda épülhet az egyetemen. Kapavágás azóta nem történt, időhúzásra utaló fejlemények azonban jócskán.

Tavaly október végén a városvezetés is úgy döntött, hogy sportalapítványán keresztül uszodaépítésre adja a fejét.
December végén kiderült, hogy adminisztratív okok hátráltatják az egyetemi fejlesztést.
Idén januárban Kemény Dénes, a vízilabda szövetség újonnan megválasztott elnöke egy interjúban kijelentette, hogy szívügye a gödöllői egyetemi uszoda építése.
Alig telt el néhány nap, és nyilvánosságra került, hogy Gödöllő Város Önkormányzatának Helyi Építészeti-Műszaki Tervtanácsa nemet mondott az egyetemi uszodaépítésre.
Üdvözlendő hírként kelt szárnyra, hogy március 8-án dr. Nánási Éva, Gödöllő címzetes főjegyző asszonya ellátta kézjegyével az egyetem területére tervezett új uszoda elvi építési engedélyét.

A kálváriának azonban ezzel nem lett vége, mert a végleges építési engedély megszerzéséhez módosítani kellett a Szent István Egyetem Központi Terület Szabályozási Tervét. Ennek többmillió forintos költségét az egyetemhez tartozó Főnix Ifjúsági Közhasznú Sportegyesület magára vállalta, és az október 10-én elfogadott – 15 nap után hatályba lépő – képviselőtestületi rendeletmódosítással megteremtődtek a Szent-Györgyi Albert úti egyetemi területre tervezett nyitott medence és kiszolgáló épület létesítésének szabályozási tervi feltételei.

Jelenleg tehát itt tart az egyetemi uszodaépítés ügye. Azzal a cseppet sem mellékes körülménnyel, hogy Gémesi György kijelentette: csak akkor írja alá a dokumentumot, ha az egyetemi sportközpont vezetője kiegyenlíti az önkormányzati alapítású Kalória Kft-vel szemben május óta fennálló tartozását.


Némi kutakodás után sikerült kideríteni, hogy a polgármesteri fenntartás nem teljesen fedi az igazságot. Valóban volt május végén egy vendégétkeztetés a Kalória Kft-nél, ám ezt nem a SZIE Sportközpont vette igénybe, hanem a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). Ráadásul, a testületi ülés előtt egy nappal a Kalória kiszámlázta a bruttó 1.250.000 forintos összeget, aminek átutalási határideje október 19.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online