Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Uszoda épülhet az egyetemi strand helyén

2012-10-17 22:17:09

Amint az a gyakorlatban is tapasztalható, ebben az évben jól sáfárkodtak az egyetemen a vállalkozások társasági adójából a látványsportágak anyagi megsegítésére elkülönített, úgynevezett, TAO-támogatásból. Az utóbbi hetekben felröppent hírekből úgy tűnik, hogy ez a folyamat a jövőben sem szenved csorbát, hiszen uszoda építését tervezik a gödöllői felsőoktatási intézmény területén, az idén nyárra bezárt strand helyén.

Értesülésünket Balázs Zoltán, a Szent István Egyetem sportigazgatója megerősítette. Az egyetemi sportingatlan-fejlesztéseket koordináló szakember elmondta, hogy a beruházás a látvány-csapatsport támogatás keretében, a Főnix Ifjúsági Közhasznú Sportegyesület és a Szent István Egyetem összefogásával valósulhat meg. Jelenleg a beadott tervek alapján a kivitelezéshez, építéshez szükséges engedélyezési eljárás sikeres lezárására vár a fejlesztő. Balázs Zoltán hozzáfűzte: nem strand, hanem sportuszoda építése a cél. Olyan sportuszodát szeretnének, ami télen-nyáron használható a nagyközönség számára, 50 x 25 méteres, szabvány, úszásra és vízilabdázásra egyaránt alkalmas versenymedencével.

- Gondolom, nem csak az egyetemisták használhatják majd az uszodát, hanem a városlakók is birtokba vehetik a létesítményt.
- Terveink szerint az uszoda, leszámítva az esetleges edzésidőket, a nyári strandszezon folyamán mindenki számára elérhető lesz, télen pedig a sátorral fedett medencében úszhatnak a mozogni vágyók. Úgy is megközelíthetjük a dolgot, hogy lakossági és a diáksport célokat, valamint az egyetemi vizes sportok megvalósítását egyaránt szolgálja, és végre otthont adhat vízilabda csapatunknak, amely jelen pillanatban veretlenül menetel az OB II-ben. A medence mérete lehetővé teszi az egy időben több funkció szerinti használatot, ezzel a kihasználtság tekintetében cél a „csúcsra járatás”.

- Régóta meglévő gond oldódhat meg Gödöllőn az új uszodával, aminek feltehetőleg a település polgármestere is örül.

- Gémesi úr együttműködő volt és támogatásáról biztosította elképzeléseinket, amikor néhány hete, egy konzultáció során tájékoztattuk őt szándékunkról.

- Elöljáróban mit érdemes tudni az építkezésről és az uszoda paramétereiről?
- A fejlesztést két fázisban kívánjuk megvalósítani. Első körben, mint említettem, egy 50 méter hosszú és 25 méter széles medencét építünk a szükséges kiszolgáló létesítményekkel és télre sátorfedéssel, majd később tanmedence is csatlakozhat hozzá. Ha minden a terv szerint halad, a vizes sportokat szerető nagyközönség már a 2013-as nyári szezonban birtokba veheti az uszodát. A fejlesztés végére pedig egy fedett és egy sátras medence biztosíthatja télen-nyáron a sportolási lehetőségeket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online