Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Duplán traffipaxoztak a Szabadság úton

2013-09-27 17:53:24

Hétfő reggelig tart a helyi kaptányság vezetője, dr. Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok által elrendelt fokozott ellenőrzés a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén. Ennek keretében, szem előtt tartva a közúti közlekedési balesetek megelőzését, péntek délután néhány száz méteren belül két traffipax-készüléket üzemeltettek a zsaruk Gödöllőn, a Szabadság úton. Az egyik, az Arany János utcai dombtető közelében a város felől érkező autósokat mérte, a másik pedig Aszód felől, a Máriabesnyő utáni emelkedő elején vonta górcső alá az arra haladókat.

A dupla ellenőrzés a péntekre jellemző csúcsforgalom kezdeti óráiban történt, amikor a közlekedési lámpák tilos jelzése miatt felhalmozódó kocsisorban elvileg kisebb az esélye a renitenskedésnek. Ettől függetlenül, mindkét irányból jócskán akadt olyan sofőr, aki fizetni fog. Még úgy is, hogy a készülékek tűréshatárát jó néhány egységgel a lakott területen megengedett 50 kilométer/órás sebességhatár fölé állították a járőrök.


Könnyen elképzelhető, hogy hasonló akciókra a jövőben is számítaniuk kell a Gödöllőn autózóknak. Már csak azért is, mert a rendőrök jól ismerik azt, a gépjárművezetők körében megszokottá vált „rafkót”, miszerint: a traffipax észlelésekor lelassítanak a szabályos sebességtartományba, majd elhagyva a mérőpontot ismét gázt adnak, és ezzel az esetek jelentős részében igencsak túllépik a megengedett limitet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online