Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megvalósult a Lázár-testvérek álma: tíz év után ismét együtt lettek világbajnokok

2013-09-01 16:22:17

Lesz-e aranyünnep a szlovákiai Kistapolcsányban zajló kettesfogathajtó világbajnokság zárónapján? Netán kettős is? Ezek voltak a megválaszolandó kérdések a vasárnapi akadályhajtás előtt.

A fogatoknak összesen húsz akadályt kellet leküzdeniük, köztük olyanokat is, ami több elemből állt. A szintidőt 2,56 percben határozták meg, és minden egy másodperces időtúllépésért fél hibapont járt. Egy akadályverés (amikor a sárga labda leesik a helyéről) 3 hibapont veszteséget jelentett.

A magyarok közül elsőként a csak egyéniben indult Osztertág Márk hajtott a pályára, és két verőhibával 9,43 hibapontot termelt. Ifjabb Nagy Tibor ennél lényegesen jobbat ment, hiszen ő csak az időtúllépésért kapott 4,67 hibapontot.
A Gödöllőn élő hatszoros világbajnok Lázár Zoltán az összetett harmadik helyéről vágott neki a kihívásnak. Egy bójáról sajnos leverte a labdát, és a szintidőnél lassabb volt, így 11,49 hibaponttal teljesítette a pályát.
Fivére, Vilmos – miután a második helyen álló német hölgy, Carola Diener négyszer is hibázott – úgy vághatott neki az akadályhajtásnak, hogy öccse már biztos érmes, ő meg újra egyéni vb-aranyat nyerhet. Vili és lipicai lovai nem jöttek zavarba a nagy lehetőségtől: két verőhibát ugyan vétettek, és még egy kis időtúllépés is belefért (9,41 hibapont), hogy 2007 után ismét egyéni világbajnoki címet ünnepelhessen az idősebb Lázár-testvér.
Ráadásul, a csapatversenyben is magyarok szerezték meg a legfényesebb medáliát, méghozzá meglehetős fölénnyel. Ennek köszönhetően Lázár Vilmos immár kilencszeres világbajnoknak mondhatja magát, míg Zoltán hétszeresnek. Utoljára 10 évvel ezelőtt állhattak együtt a világbajnoki dobogó tetején. Erre készültek, és megcsinálták!


A 2013-as kettesfogathajtó világbajnokság végeredménye

Egyéni:

1. Lázár Vilmos 130,57 hibapont
2. Sebastian Warneck 135,78 hibapont
3. Lázár Zoltán 136,27 hibapont
5. Nagy Tibor 144,71 hibapont
7. Osztertág Márk 145,73 hibapont

Csapat:
1. Magyarország (Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, ifjabb Nagy Tibor) 260 hibapont
2. Németország (Carola Diener, Arndt Lorcher, Thorsten Zarembowicz) 272,9 hibapont
3. Hollandia (Gerard Leyten, Carlo Vermuelen, Harrie Verstappen) 298,1 hibapont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online