Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Benkó Réka első fordulós búcsúja

2013-08-09 15:20:00

Három magyar lány, köztük a gödöllői Benkó Réka vágott neki a női kardozók egyéni versenyének a legjobb 64 között a budapesti vívó világbajnokság csütörtöki versenynapján. A 2009 óta zsinórban négyszeres egyéni országos bajnok, idén júniusban Európa-bajnoki kilencedik Réka az argentin Maria Belen Perez Maurice ellen szállt be a küzdelemsorozatba.

Az asszó elején Réka végig hátrányban volt, de mozgósította tartalékait, és kilencnél utolérte a dél-amerikait. A következő tust ellenfelének ítélték, Réka reklamált, amiért sárga lapot kapott. 11-11-nél hosszú percekig állt a csörte. A kényszerszünet után a Gödöllői EAC pengeforgatója nem talált rá a sikerhez vezető útra: az argentin pillanatok alatt ellépett 14-11-re, majd 15-12-vel lezárta a feszült hangulatú mérkőzést.

- Nagyon feszült voltam, nem tudom az okát. Jól ment a bemelegítés, nem értem, miért voltam ilyen ideges – nyilatkozta az MTI-nek kiesése után nem sokkal Benkó Réka. – A fejemben sokszor lejátszottam, hogy mit fogok tenni, de nem tudtam megvalósítani. Hazai közönség előtt szerepelni kellemes élmény kellene hogy legyen, nálam ez fordítva történt. Mást ösztönöz a buzdítás, kihozza belőle a legjobbat, én meg feszült és ideges voltam.

Benkó Réka a 45. helyen végzett egyéniben a világbajnokságon. Várhelyi Anna és Márton Anna szoros csatákban vették az első akadályt, és a legjobb 32 között folytathatják a vb egyenes kieséses rendszerű versenyét. Márton Anna a 20. helyig jutott, Várhelyi pedig a legjobb nyolcig.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online