Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Benkó Réka Európa-bajnoki kilencedik

2013-06-17 17:31:28

Június 16-a és 21-e között Zágrábban rendezik meg a vívók felnőtt Európa-bajnokságát. A kontinensviadal egyfajta főpróbája a sportág idei évi legrangosabb eseményének, a budapesti SYMA-csarnokban augusztus 5-től 12-ig lezajló MOL vívó-világbajnokságnak.

A horvát fővárosban pástra lépő magyar pengeforgatók közül hárman a Gödöllői EAC versenyzői. Közülük elsőként Benkó Réka mutatkozott be a női kardozók 47 főt számláló mezőnyében. A 2009 óta zsinórban négyszeres egyéni országos bajnok Réka a csoportküzdelmek folyamán szenzációsan teljesített: valamennyi ellenfelét (azerbajdzsáni, francia, spanyol, cseh és lengyel) legyőzve, az egyes kiemelési számot kapta a legjobb 64 közötti egyenes kieséses szakaszban, ahol erőnyerő volt, így asszó nélkül lépett a top 32 közé.

A legjobb 16 közé jutásért a lengyel Matylda Ostojska ellen vívott Réka. Jól, így viszonylag magabiztosan, 15-9 arányban felülmúlta riválisát. A nyolcaddöntőben a csoportkörben egyszer már felülmúlt francia Cecilia Berder következett. Sokáig úgy tűnt, hogy a gall lány másodszor sem állítja megoldhatatlan feladat elé a gödöllői kardozót, aki 14-12-re is vezetett. Ekkor azonban Réka leblokkolt, a francia hölgy fordított, és 15-14-re nyert. Városunk üdvöskéje végül a 9. helyen zárta a kontinensviadal egyéni küzdelmeit.


A női kardozók csapatversenyét június 20-án, csütörtökön 10 ország nemzeti együttesének részvételével rendezik meg. A Gödöllői EAC vívói közül legközelebb – június 19-én, szerdán – Gémesi Csanád áll rajthoz a zágrábi Európa-bajnokságon, a férfikardozók egyéni megmérettetésében. (fotó forrása: FIE)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online