Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Október első hétvégéjén rendezik meg a 26. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivált

2024-09-30 14:09:49

Izgalmas és sokszínű koncertekkel várják a különleges hangszer rajongóit a 26. nemzetközi hárfafesztiválon, a Gödöllői Királyi Kastélyban. Az október 4-6. között lezajló kulturális eseményen a hárfa hazai és nemzetközi művészei lépnek fel idén is, és bemutatkoznak fiatal tehetségek is.

Az idei fesztivál Bábel Klára szólóestjével indul október 4-én, pénteken 19 órakor. A művésznő műsorán – Daquin, Händel, Mozart, Godefroid és Pierné művei mellett – Malek Miklós hárfára írt darabját is meghallgathatja a fesztiválra látogató közönség.

Vigh Andrea október 5-én, szombaton 19 órától ír-kelta-breton és skót tradicionális dalokkal nyitja meg a koncertjét kelta hárfán, amit 4 virtuóz romantikus fantázia követ. A koncert műsora tisztelgés a múlt előtt és tiszteletadás mindazoknak, akik Magyarországon kelta hárfával és irodalmával foglalkoznak.

Az idei gödöllői hárfafesztivál különlegessége, hogy az október 6-án, vasárnap 19 órakor kezdődő záró koncerten, a török-magyar kulturális év keretén belül Sirin Pancaroğlu hárfaművésznő lesz a fesztivál vendége, aki a ceng török tradicionális hárfát hozza el Gödöllőre és mutatja be a közönségnek.

A fesztivál napközbeni kísérőprogramokkal is kiegészül. Október 5-én, szombaton 11 órakor két idén diplomázott fiatal tehetség, Ferge Elizabet és Anqi Jin Kínából lépnek fel, majd 14 órától a hárfa működéséről, karbantartásáról szóló szakmai előadás várja az érdeklődőket.
Egy nappal később, október 6-án, vasárnap 11 órakor hárfabemutató koncertre térhetnek be a gyerekek.

A 26. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál programjaira jegyek válthatók a kastélyban és a Zeneakadémia jegypénztárában, valamint online ezen az elérhetőségen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online