Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezzel a néhány trükkel tökéletes matt körmöket kapunk

2024-09-25 10:26:32

Minden munkanap, amit a szalonban eltöltünk, újabb és újabb kihívások elé állít minket. Nemcsak a körmök hossza vagy a formája lehet ilyen alkalom, hanem azok a díszítési igények is, amikkel a vendégeink előrukkolnak időnként.

Ezek közé tartozhat az is, ha valaki matt körmöket szeretne. Sok esetben találkoztunk már olyan helyzetekkel, hogy valaki szűz még ezen a téren. A technika azonban nem nehéz, és többféleképpen is elérhetjük a kívánt hatást.

Az viszont tagadhatatlan, hogy meglehetősen különleges díszítési technikáról beszélünk, amikor a „matt” szó felmerül. Tarts velünk, és elárulunk néhány egyszerű trükköt arra, hogy miként lehet a körömfelszín a vendég kedvéért fényes helyett matt.

Mi az előnye a matt gél lakknak?
A Roniki alap- és fényzselé kínálatában találunk matt fedőlakkot is, amivel szuper hatásokat lehet elérni. Mielőtt azonban rátérnénk a technika trükkjeire, tegyük tisztába, hogy miért is szeretik a vendégek (és mi is) a matt hatást.

Az már nem is kérdés, hogy az első helyen a körömtrendek állnak, mert egyre divatosabbá válik ez a lehetőség. Az azonban kevesebb alkalommal jut eszünkbe, hogy a matt körmök egyben letisztult és kifinomult megjelenést kölcsönöznek.

Számunkra pedig hatalmas előnyt jelent, hogy a rengeteg szín helyett egyetlen matt fedővel bármilyen árnyalatot visszafényesedés nélkül mattá varázsolhatunk. Némelyik típus fixálás nélkül is használható, és egyaránt megkötnek a hagyományos UV-lámpa és a LED-es változat fénye alatt is.

Hogyan lehet matt a végeredmény gél lakkal?
Gél lakk esetén két lehetőség is van, amit választhatunk. Az egyik természetesen a matt fedőlakk, amivel ugyanúgy kell bánni, mint a fényes társával. A különbség csak abban mutatkozik meg, hogy a hagyományos fedőfény magasfényű végeredményt garantál, a másik pedig hűen a nevéhez ennek az ellenkezőjét teszi, és matt fedőréteget ad a körmöknek.

A másik lehetőség már egy kicsit trükkösebb megoldást kíván, ami sok esetben nem jelent tartósan matt hatást, mert hajlamos a visszafényesedésre. A klasszikus fixálásmentes fedőréteget használva fejezzük be a köröm készítését, amit a teljes kötés után bufferrel mattítsunk vissza.

Természetesen, ebben az esetben számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy néhány nap alatt képes arra, hogy újra fényes legyen. Ezért matt körmök érdekében mindenképpen érdemes beruházni egy erre kifejlesztett fedőbe.


Porcelán trükk
Porcelán porral is elérhetjük ezt a hatást, ami egy apró szakmai trükk lehet a tarsolyunkban. Ilyenkor szintén a fixálásmentes fényre lesz szükségünk, azonban köttetés előtt szórjunk rá porcelán port is.

Ezzel a kis csavarral szuper matt lehet a körömfelszín, de cukros hatással együtt. Ennek viszont vannak feltételei is, mert a porcelán pornak egyenletes szemcseméretűnek és szennyeződésmentesnek kell lennie. Ez a technika a díszítések esetén kiváló lehetőség.

A matt körmök több technika alkalmazásával kialakíthatók, de egy matt fedő beszerzése sokat könnyíthet a munkán, és a végeredmény is tartósabb lehet. Kép forrása: roniki.hu (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online