Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Konyhába szőnyeget? Így válaszd ki a tökéletes darabot!

2024-06-30 09:26:42

Amikor a konyha és a szőnyeg egyszerre kerül említésre, sokan meglepődnek, mert eszükbe sem jutott, hogy ennek a helyiségnek is lehet melegburkolata. No, persze, nem az egész területén, de manapság nagyon divatos a konyhaszekrény előtt egy stílusos darabbal feldobni a padlót.

Arról nem is beszélve, hogy mennyire praktikus, hiszen sokkal kényelmesebb és melegebb azon állva sütni a végtelen mennyiségű palacsintát, mint a hideg kövön. Ha megfelelően választunk, ami illeszkedik a konyha stílusához, akkor még mutatós is lesz, ami harmóniát visz az enteriőrbe.

A konyhai szőnyeg egyszerre testesíti meg a praktikumot és a dekoratív megjelenést. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy milyen funkciókat lát el, illetve hogyan válasszunk megfelelőt. Ha érdekel, tarts velünk!

Gyakorlati haszna is van
A konyhai szőnyeg nemcsak felmelegíti a lábakat sütés és főzés közben, de sokkal barátságosabb is lesz a helyiség tőle. Aki sok időt tölt itt, annak különösen előnyös, hiszen mennyivel jobb egy otthonosan berendezett konyhában tölteni az időnket.

Azt tudtad, hogy a konyha és a fürdőszoba az a két hely egy háztartásban, ahol a legtöbb baleset fordul elő? A konyhában például veszélyes eszközök is vannak, mint például egy hegyes és éles kés. Ha nem vigyázunk, meg is sérülhetünk, de hogy jön ide a szőnyeg?

Ezektől a sérülésektől csak mi tudjuk megóvni magunkat, ha óvatosak vagyunk, a szőnyeg viszont megvédi a burkolatot. Megakadályozza, hogy eltörjön a járólap vagy kiszakadjon a linóleum. Ez a nehezebb tárgyakra, fazekakra is igaz, aminek ütését lényegesen tompítja egy puha szőnyeg.

További előnyök
Ebből következik a másik dolog, amit szintén meg kell említenünk. A törékeny tárgyak, mint az üvegpoharak vagy tálak is védve vannak a kárpit által, hiszen azokat is megóvja a sérüléstől. De, ha mégsem, legalább a burkolat épen marad, aminek a cseréje költségesebb, mint egy új pohár vagy egy másik szőnyeg.

A konyhai szőnyeg nemcsak hőszigetelő, hanem bizonyos mértékig a zajt is szűri. Azaz emeletes házakban kimondottan előnyös, akkor is, ha leesik az a bizonyos edény, de a lépések kopogását is tompítja.

Nem utolsó szempont az esztétikum sem, hiszen egy ideális darabbal kiválóan fel lehet dobni a lakberendezést. Ráadásul, bármikor egyszerűen lecserélhetjük egy szezonális vagy a hangulatunknak megfelelő szőnyeggel.


Mire kell még figyelni?
A színekkel, az árnyalatokkal, a mérettel és a formákkal is lehet játszani ahhoz, hogy harmonikus és előnyös legyen a szőnyeg elhelyezése. Azonban van még néhány fontos szempont, amit figyelembe kell venni vásárlás előtt.

Mivel ezen a helyen nagyobb igénybevételnek van kitéve, lényeges, hogy könnyen tisztítható legyen. Hatékony lehet egy mosógépben mosható típus, de mindenképp olvassuk el a címkéjét. A biztonságunk érdekében pedig válasszunk csúszásmentes felülettel ellátott darabot a Szőnyeg textil webáruház kínálatából. Itt garantáltan csak színvonalas darabokat találunk, amelyek mutatósak is, és a méretválaszték is széles. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online