Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tájékozódási futás: váltóban és középtávú versengésben is avattak gödöllői bajnokot

2024-06-28 09:50:48

Június közepén szlovák-magyar közös rendezéssel valósult meg tájékozódási futók idei középtávú országos bajnoksága és váltóbajnoksága. A mindent egybevetve mintegy 850 indulót számláló mezőny tagjai a Szlovák Karszt Nemzeti Park területén, Szilicén vágtak neki a távoknak. A töbrös, zsombolyos, sziklás, kőmezős terepen a futást a térdig érő aljnövényzet igencsak megnehezítette, azonban a Gödöllői Kirchhofer SE versenyzői ezúttal is szépen helyt álltak a technikás pályákon.

Az egyéni versenyszámban végig magabiztosan versenyezve nyerte el a Magyarország Középtávú Bajnoka címet a nők junior (N20) korcsoportjában Kiss Kamilla, a dobogóról éppen lemaradva, 4. helyezett lett Balázs Eszter (N18) és Kiss Ágoston (F16), míg a junior férfiak (F20) korcsoportjában a bajnoki pontszerző 6. helyen végzett Foris Dávid.

A viadal második napján az országos váltóbajnokságon mérték össze tudásukat  3x1 fős csapatok.
A női 20-as korcsoportban mindhárom versenyző – Szabó Ágota, Balázs Eszter, Kiss Kamilla – nagyszerűen futott és az első váltás utáni közel 8 perces hátrányt ledolgozva, a második helyen befutó váltóra egy percet verve, nyerték meg a kategóriában a Magyarország Váltóbajnoka címet (képsorban balra).
Ugyancsak nem mindennapi izgalmakat hozott a férfi 16-os korcsoport versenye, ahol a GKS váltója – Nagy Norbert, Ivaskó Barnabás, Kiss Ágoston – az utolsó váltáskor 13 másodperc hátrányban volt a második helyen álló nyíregyházi váltó mögött, de az átfutó pontra már sikerült ledolgozni a hátrányt, és a célba már 12 másodperces előnnyel érkezve, a második helyen zárták a versenyt (középen).
A junior férfiak (F20) kategóriájában a bajnoki elsőségért küzdött a Foris Dávid, Sikora Kristóf, Foris Máté összetételű gödöllői váltó, amely az utolsó váltáskor 6 perces hátrányban volt még az első helyen álló csapattól, és ebből 5 percet sikerült is lefaragni. Ez ugyan kevés volt a bajnoki címhez, de így is a nagyszerű második helyen végeztek a fiúk (jobbra).
Kellemes meglepetés volt a 14-es korcsoportos lányok váltójának 7. helyezése, mert itt két váltótag is fiatalabb volt Gombos Edit mellett, Nagy Fruzsina (12 éves) és Várszegi Gréta (11 éves), valamint a  felnőtt nők 21-es korcsoportjában Bardon-Kinde Vanda, Dékány Szilvia és Kiss Boglárka 8. helyezése.


Örömteli, hogy a Gödöllői Kirchhofer SE tájékozódási futói közül Balázs Eszter kijutott a sportág lengyelországi ifjúsági Európa-bajnokságára, ahol a W18-as váltó tagjaként az előkelő 6. helynek örülhetett.
Klubtársa, Kiss Kamilla a június utolsó napján kezdődő csehországi junior világbajnokságon indulhat, képviselve a magyar, azon belül a gödöllői színeket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online