Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Így készülj a matekdolgozatra

2024-06-24 11:31:09

Gyúrni kell a legközelebbi dolgozatra, felelésre, aztán amint megvan a jobb félévi jegy, készülhetsz az évvégi számonkérésre? Nem könnyű lépést tartani a matematikában, de érdemes megpróbálni, mert ami most kimaradt, legkésőbb érettségin előkerülhet.

Hidd el, ha azt mondjuk: nincs gond a képességeiddel, hiszen vág az eszed, szóval a számok sem foghatnak ki rajtad. Ha úgy érzed, hogy nehézségeid vannak, tudd, hogy máshol lesz a probléma, nem a fejedben. Ezt attól a sok száz diáktársadtól tudjuk, akik a GOMATEK matek tanfolyam interaktív oktatási anyagán sikeresen megedződtek. Olvass tovább és te is megérted.

Így kezdj hozzá
Ahhoz, hogy sikeresen felkészülj a következő matekdolgozatra, először ismételd át az elméletet, amit órán vettetek. Ne hagyd ki a definíciókat, a tételeket, a képleteket. Addig ne lépj tovább, amíg nem érzed azt, hogy megértetted mindet.

Ha elakadsz, ne ess kétségbe, hanem kérj segítséget a tanárodtól. Nem tudsz tovább haladni, amíg nem rágtad át magad az alapokon.

Kitartó gyakorlás
Keress egy feladatot, de ne a legnehezebbel kezdd. Válaszd mondjuk azt, amivel órán foglalkoztatok, és a füzetedben le tudod majd ellenőrizni a kidolgozott megoldást. Böngészd végig, kövesd a gondolatmenetet, aztán csukd be és próbáld meg egyedül.

Ugye, hogy sikerült? Most nézd meg a házinak feladott példákat. Biztosan felismered a hasonlóságot. Ha elsőre nem megy, térj vissza a példához.

Nemcsak eredményesen leküzdötted a kihívást, de fel is keltette az érdeklődésedet a téma? A tanárodtól kérhetsz ötleteket ahhoz, hol találsz hasonló, részletes levezetéseket, így csiszolhatod a frissen megszerzett tudást.


Tanulási tippek
Ahhoz, hogy ezekkel a lépésekkel haladj tovább, és ne maradj le, adunk még pár jó tanácsot.

• Ügyelj a jó időbeosztásra. Ha nagyjából látod, mennyi időre van szükséged az elmélet átnézéséhez, készíts egy saját ütemtervet! Pontosan tervezd meg, hogy mikor és mennyit tanulsz.
• Ne kapkodj, kezdd el időben a felkészülést! Így biztos lehetsz benne, hogy nem marad ki semmi.
• Mindenkinél más tanulási módszer válik be. Olvasni szeretsz és jegyzetelni, vagy az interaktív módszerek hatékonyabbak? Próbálj ki különböző technikákat! Találj rá arra, amelyikkel neked a legkönnyebb megérteni az összefüggéseket, rögzíteni az ismereteket.
• És megint csak a kitartó gyakorlás. Minél több feladatot oldasz meg, annál magabiztosabb leszel.

Önellenőrzés
Az egyik legjobb módja annak, hogy megbizonyosodj a tudásodról, ha rendszeresen ellenőrzöd magad. Ha hibát találsz, nézd át újra az elméletet és próbáld megérteni, hol rontottad el. Ha tanulsz a hibáidból, legközelebb jobban fog menni.

Ne feledd, a matek nem csak a jó jegyekről szól. Amikor beosztod az idődet vagy újra és újra leülsz a példákkal, olyan készségeket szerzel, amik később is hasznodra válnak. Úgy az érettségin, mint az élet más területein. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online