Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Klasszikus épületek modernizálása – a régi értékek megőrzésével!

2024-06-21 12:53:43

Régi értékeink, kulturális örökségeink hazánk vitathatatlanul legnagyobb kincsei között találhatóak. De, egy klasszikus stílusú épület, műemlék vagy terület, régészeti ásatás helyszíne is egytől egyig olyan értékek, amiket át kell menteni az új évezred Magyarországára is.

Napjaink modern és innovatív építőipari megoldásai pedig azt is lehetővé teszik, hogy új perspektívákat kapjunk, és korszerű módon, a hagyományokat megőrizve újítsuk fel régi értékeinket.

A Novabird innovatív szolgáltatásai között szerepel a lézerszkennelés, a dróntechnológia, vagy épp a hőkamerás vizsgálatok is. Az eszközök által nyújtott adatokból pedig olyan részletes pontfelhők és 3D modellek készíthetőek, amelyek új távlatokat nyitnak meg mind az értelmezés, a tervezés, valamint a kivitelezés során.

Modern és innovatív technológiák az építőiparban
A régészeti ásatások, a klasszikus épületek és en bloc egy ország történelmének múltjának megértése legtöbb esetben a kézzelfogható bizonyítékokon alapul. 300-400 évvel ezelőtt nem volt még olyan könnyű a helyzet e téren, ma viszont, a 21. században, a technológia, az internet, a rendelkezésre álló eszközök és tudás olyan hátteret jelent, amit vétek lenne nem kihasználni.

Gondoljunk csak bele, mi minden munka elvégezhető egy drónnal: sokan csak egy kis gépet látnak, ami repülget a fejük fölött, látszólag céltalanul. Egy építkezésen, ásatáson azonban minden apró részletre rálát, pontos adatokat szolgáltatva – akárcsak a lézerszkenneres mérések, a térszkennelés, vagy épp a hőkamerás vizsgálatok.

A legendás barokk szálló újramérése és felújítása
Nézzünk is egy történetet, honnan máshonnan, ha nem a magyar kultúra fellegvárából, a bor hazájából, Tokajból. Ha pedig már ott vagyunk, akkor onnan is az egyik legnagyobb és leghíresebb épületből, az Aranysas Szállóból. Hogy mit kell tudni az épületről? Elsősorban azt, hogy évtizedek óta sajnos teljesen lakatlan, megviselte az idő múlása, állapota kissé lepusztult, korszerűtlen.

Igaz magyar ember mindezt nem nézheti tétlenül, itt ugyanis egy részletes épületszkennelésre és felújítási tervre van szükség! A hagyományos eszközökhöz képest pedig a lézerszkenneres mérés e téren sokkal pontosabb és részletesebb adatokat szolgáltatott, elősegítve a szakszerű felújítás megkezdését és egy régi, mégis új dolog újjászületését – az Aranysas Szálló így hamarosan újra Magyarország gyöngyszemévé válhat.


Mentsük át értékeinket a 21. századba!
Legyen szó régészeti ásatásokról és feltárásokról, műemlékek vagy szobrok állapotfelméréséről, pincék, föld alatti üregek vizsgálatáról, természetvédelmi területek méréséről, napjaink eszközei és technológiái segítenek a leginnovatívabb megoldások megtalálásában. Régi kulturális örökségeink, értékeink pedig így garantáltan nem vesznek el az idő múlásával, hanem a jelen és a jövő épp oly fontos részei lesznek, mint a múlté. Kép forrása: novabird.hu (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online