Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétikai Eb: két gödöllői sprinter segítette a 8. helyhez a 4x400 méteres magyar férfiváltót

2024-06-13 09:05:02

Június 11-e a váltók napja volt a római atlétikai Európa-bajnokságon. A magyar stafétákban a MATE-Gödöllői EAC több sprintere is szóhoz jutott. Nézzük!

• A női 4x100 méteres váltóban a gödöllői Sulyán Alexa mellett Csóti Jusztina, Kocsis Anna Luca és Kerekes Gréta teljesítette az egykörös távot. A lányok 43,70 másodperces idővel a 11. helyen végzetek.
• A női 4x400 méteres váltóban Kriszt Sarolta, Simon Virág és Mátó Sára révén három MATE-GEAC-os versenyző is volt, akik – Kéri Biankával kiegészülve – 3:31,28 perc alatt tudták le feladatukat, és a 15. helyen zárták a kontinensviadalt.
• A legjobb eredményt a férfi 4x400 méteres váltó érte el, hiszen a gödöllői Steigerwald Ernőt és Enyingi Patrikot soraiban tudó, Wahl Zoltánnal és Molnár Attilával kiegészülő staféta (képen balról jobbra) az előfutam új országos csúcsot ért el (3:02,09 perc), és futamharmadikként bejutott a június 12-i döntőbe.
Itt egyik riválisát sem tudta megelőzni a magyar kvartett, amely egy századmásodpercre elmaradva az egy nappal korábbi nemzeti rekordtól, 3:02,10 perces idővel Európa-bajnoki 8. lett.
A gödöllői atléták edzői Körmendy Katalin és Kovács Zoltán.


A fiúk sikerének értékét növeli, hogy Európa-bajnokságon utoljára 58 évvel ezelőtt, 1966-ban, Budapesten vett részt 4x400 méteres magyar férfiváltó: a Horváth László, Nemesházi Gyula, Rábai Gyula, Gyulai István összetételű staféta 3:07,90 perces idővel rukkolt elő. Az akkori kontinensviadalnak gödöllői vonatkozása is volt, hiszen a versenyzők egy részét az egyetemi kollégium nem sokkal korábban átadott épületeiben szállásolták el, a salakos borítású sportpályát (ma atlétika centrum) pedig gyakorlásra használhatták. Fotó forrása: atletika.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online