Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Milyen mérföldkövek vannak a 6 hónapos baba életében?

2024-06-13 15:52:39

Az első néhány hónap nagyon hamar eltelt, tele volt bizonytalansággal és fáradtsággal, de a kicsi mosolya minden nehézséget feledtet. Ezek a hetek megmutatták, hogy mit is jelent az igazi szeretet, a feltétel nélküli odaadás. A csöppség már 6 hónapos és napról napra újabb dolgokat tanul meg, fejlődik és gyarapszik a súlya. A cikkben annak járunk utána, hogy milyen mérföldkövek várhatóak a 6 hónapos baba életében.

A kényelmes pihenéshez Cseppke hálózsákot célszerű vásárolni. A fogzás ebben az időszakban van, amelyhez pedig érdemes beszerezni Cseppke rágókás babasálat, amely többféle változatban kapható, és a segítségével el lehet kerülni, hogy naponta többször kelljen átöltöztetni a picit a nyál miatt.

Mit tud a 6 hónapos gyermek?
Ebben a korban a csöppség mindkét irányba forog, a mozgása kezd összerendeződni. Képes hason körbefordulni, illetve a játékai után gurulni. Továbbá képes megfogni a lábát és a szájához emelni azt. Mindemellett pedig örömmel fogadja a szeretet megnyilvánulásait, valamint előszeretettel viszonozza is azokat.

A 6 hónapos gyerkőcök imádnak játszani, például a csörgők és a rágókák segítségével fejleszteni lehet a baba koordinációs képességét és a kézügyességét. Érdemes puha, élénk színű változatokat beszerezni, hogy a pici könnyen meg őket tudja fogni. Továbbá, arra is célszerű figyelni, hogy a játék BPA-mentes legyen, valamint semmiképp se jelentsen fulladásveszélyt. Mindemellett jó szórakozás a jól ismert kukucskálás, és érdemes közösen könyveket lapozgatni, énekelni.

A hozzátáplálás
Meddig elég az anyatejes táplálás? Pürés vagy falatkás hozzátáplálás mellett döntsünk? Hány naponta lehet új ízt bevezetni? Számos kérdés merül fel a témával kapcsolatban. A legfontosabb, hogy mindig alaposan körül kell járni a dolgokat, és az ösztönökre kell hallgatni. Minden esetben figyelembe kell venni a baba jelzéseit, és ha úgy tűnik, hogy még nem áll készen a váltásra, akkor nyugodtan lehet várni egy-két hetet, és ezt követően újra próbálkozni.

Ebben az esetben is fontos a kitartás és a türelem. Kezdetben elegendő egy vagy két teáskanálnyi új ízt megpróbálni, majd később pedig lehet emelni az adagot. Jellemzően sok gyerkőc hamarabb fogadja el a gyümölcsöt, mint zöldséget első ételnek. Ajánlott mindig szezonális alapanyagokat választani.

A kisgyerekek alvásigénye
A féléves gyerkőcök alvásigénye napi 11-12 óra. A többség napközben még jellemzően alszik egy-két alkalommal. Sőt, az is előfordul, hogy háromszor dőlnek le pihenni, és ez teljesen rendben van. Emiatt nem kell aggódni.

Jellemzően a kicsik nappal hozzák be az éjjel elmulasztott órákat, hogy ha éjszaka többször felébredtek a fogzás vagy a mozgásfejlődés miatt. Azok a babák, akik zavartalanul alszanak esténként, napközben kevesebb pihenéssel is beérik. Kép forrása: cseppke.hu (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online