Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői városháza-projekt: székmizéria a „puritánság” jegyében

2024-06-08 14:04:49

Szinte nincs olyan hónap, hét, vagy nap, hogy a 2015 szeptembere óra húzódó gödöllői városháza-projekt ne szolgálna újabb és újabb „fejleményekkel”. A hírportálunkhoz nemrégiben eljutott információk szerint az új, várhatóan idén ősszel elkészülő épület főbb termeiben használatos székek beszerzésének előkészítése sem volt vita- és zökkenőmentes annak idején.

Gémesi György többször, így – a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt bevezetett korlátozó rendelkezések miatt – 2021 januári online fogadóóráján (is) úgy fogalmazott, hogy a „fejlesztés puritán, nem luxusigényeket kielégítő beruházás”.

Ennek valamelyest ellentmond, hogy a „szakma” a főbb terekbe kerülő székek kiválasztásánál nem adta alább a modell meghatározását, mint a Wiesner-Hager Nooi típusú, szánkótalpas, karfa nélküli, krómozott fém felületű, tölgy rétegelt lemez palásttal, natúr tölgy színre pácolt, rakásolható ülőalkalmatosság, ami egy design-nagydíjas szék. Olyan, amit ergonómiai paraméterekre, stabilitással, tartóssággal, biztonsággal kapcsolatos normákra, közületi használatra szánt ülőbútorokra vonatkozó szabványelőírásokra tesztelteltek. A városháza legkiemeltebb közösségi terei, úgy, mint a képviselőtestületi tanácsterem, a házasságkötő terem, valamint a nagy ügyfélforgalmat bonyolító ügyfélszolgálat megkívánja ezt a minőséget – fogalmazott 2022 áprilisában a hivatal illetékese.

Ma már nehéz meghatározni, hogy a „kívánságnak” mekkora ára volt akkoriban, de minden bizonnyal 100 ezer forint/darab feletti összegről beszélhetünk. Ezzel szemben érkezett a székekre egy alternatív, első vonalbeli olasz gyártó jól bevált típusára vonatkozó ajánlat, ami az ajánlattevő szerint az ár-érték arányban csaknem 50 százalékos kedvező különbséget jelentett volna.
Ez azonban nem nyerte el az általuk kiválasztott Wiesner-Hager termékhez ragaszkodó döntéshozók tetszését, akik érvként említették azt is, hogy az alternatív megoldásként ajánlott „mintaszék formája darabosabb, és sokkal kevésbé harmonikus, mint a Nooi széké”…



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online