Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet, Európa-bajnokság: ami Eszéken nem jött össze, Münchenben beteljesülhet

2024-05-28 18:01:29

Május végén a horvátországi Eszéken rendezik meg az 50 méteres számokban olimpiai kvótaszerző (a férfiaknál és a hölgyeknél egyaránt 2-2, de országonként legfeljebb 1-1 egyéni kvóta szerezhető a 2024-es párizsi játékokra) sportlövő légfegyveres Európa-bajnokságot. A MATE-Gödöllői EAC színeit a felnőttek mezőnyében Mészáros Eszter és Lovász Dorina képviselték.

A Szucsák Mátyás szakmai irányításával készülő gödöllői légpuskások közül Mészáros Eszter volt a figyelem fókuszában, hiszen a 10 méteren jó eséllyel olimpia résztvevő klasszis az 50 méter 3 testhelyzet (térdelő, fekvő, álló) számban is megkísérelte az olimpia kvóta megszerzését.

A kihívás napja május 28-a volt, amikor az alapverseny (77 induló) során Eszter 587 körig jutott (térdelő 199 kör, fekvő 192 kör, álló 196 kör), amivel a 22. helyen végzett. Dorina 585 kört (térdelő 195 kör, fekvő 198 kör, álló 192 kör) ért el az alapversenyben, ami a 31. pozíciót jelentette a számára.
A Mészáros Eszter, Dénes Eszter és Lovász Dorina alkotta magyar csapat (14 induló) 1.749 körös teljesítménnyel a 9. helyen zárta a kontinensviadalt.

Az 50 méteres olimpiai kvóta ezzel elúszott, de 10 méteren Mészáros Eszter nagyon közel áll ahhoz, hogy a kezébe vegye a párizsi repülőjegyet. Ez a június 9-én érvényes olimpiai kvalifikációs világranglistán elfoglalt helyezése függvénye. Ha hozza a tőle elvárható eredményt a június első napjaiban esedékes müncheni világkupán (előnye 1.494 pont japán riválisával szemben), akkor kijelenthetjük, hogy Tokió után a francia fővárosban is lesz gödöllői sportlövő olimpikon. Ráadásul, olyan, aki nem csak egyéniben, hanem vegyes csapatban is célra tarthat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online